El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Ryzom

Aquesta setmana us presentem Ryzom, un joc MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) força espectacular. La seva acció té lloc uns 3.000 anys en el futur a Atys, un món virtual en contínua evolució.

Logo del Ryzom

Logo del Ryzom

Per baixar-vos el Ryzom, heu d’anar a la seva pàgina de descàrregues. Feu clic a qualsevol dels enllaços habilitats a la secció «Download the free trial». Aquí cal fer un incís. El joc en realitat és de pagament, però tenim un període de prova que no està limitat en el temps, sinó que podem jugar-hi gratuïtament fins arribar al nivell 125 (i això dóna per molt). A partir d’aquí, podreu seguir jugant gratuïtament, però no guanyareu més experiència (només ho podreu fer més enllà del nivell 125 si pagueu pel joc). No es guanya experiència «en global», sinó que l’experiència es guanya per a cada habilitat concreta.

Descarregueu-vos el joc en un disc amb prou espai, perquè la descàrrega ocupa 1,5GB, i un cop instaŀlat el joc ocupa gairebé 7GB. Mentre s’està baixant el joc, aprofiteu per donar-vos d’alta el vostre usuari a Ryzom per a poder-hi jugar. Un cop descarregat el joc, obriu l’explorador de fitxers i aneu a la carpeta on us l’hàgiu baixat. El fitxer descarregat es dirà «ryzom-client.7z». Feu-hi clic amb el botó dret del ratolí i seleccioneu «Extreu aquí».

Després d’una estona descomprimint, us trobareu una carpeta «ryzom». Entreu-hi. El primer cop, us recomano que executeu el fitxer «ryzom_install_desktop_menu.sh». Això us crearà una drecera al menú. D’aquesta manera, podreu executar el joc des del menú «Aplicacions > Jocs > Ryzom».

Creació del personatge

Creació del personatge

Quan entreu al joc, primer haureu d’indicar el vostre usuari. Després, com és habitual en els MMORPG, entrarem a la pantalla de selecció del nostre personatge. El primer cop, clar, l’haurem de crear. Tenim disponibles quatre races, cadascuna amb les seves característiques i, apart del tipus de tall o el color de cabell del nostre personatge, també podrem triar la seva especialització: guerrer, mag, forager (una mena de druida) o forjador.

Pantalla del Ryzom

Pantalla del Ryzom

Un cop creat o escollit el personatge amb què volem jugar, ja podrem començar a jugar a Ryzom. La raça que hàgim escollit per al nostre personatge farà que iniciem el lloc en un lloc o altre del planeta. Així, els Zoraïs viuen a la jungla, els Fyros habiten al desert, els Matis al bosc i els Tryker en els llacs. Prop vostre, us trobareu un personatge amb qui convé parlar, perquè us introduirà en el món d’Atys. Els personatges que us aneu trobant us aniran presentant missions. Si les acompliu, anireu guanyant experiència. Realment, és un joc molt interessant i divertit, i us el recomano.

Quant a llicències, els desenvolupadors de Ryzom van alliberar el codi del client Ryzom (no del servidor) sota llicència AGPL3 i el seu contingut artístic sota Creative Commons (amb les condicions d’atribució i compartir igual) ara farà un any. La pròpia Free Software Foundation se’n feia resò, i ens proposava com podem ajudar a fer créixer aquest projecte.

1 comment

  1. Reply

    El provaré a veure que tal 🙂 . Gràcies per compartir-ho!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.