El teu blog de Linux en català

Ubuntu 11.04 ens instaŀlarà automàticament els controladors Epson

Fins ara, la instaŀlació dels controladors de dispositius Epson (impressores, escànners, multifuncions, etc.) requereix que anem a la web d’Avasys, cerquem els controladors del nostre dispositiu, ens els descarreguem i els instaŀlem manualment. Tot i no ser un procés massa complicat (al cap i a la fi, és el procediment habitual en altres sistemes per instaŀlar-se programes), trenca amb la simplicitat a que estem habituats d’anar al Centre de programari i fer clic a «Instaŀla».

Logo d'Epson

Fa unes setmanes, Epson ha anunciat que, gràcies a un acord a que ha arribat amb la Linux Foundation i amb Canonical (l’empresa que hi ha rere Ubuntu) d’una banda farà que els seus controladors compleixin l’especificació LSB (Linux Standard Base), que millora la compatibilitat entre les diferents distribucions GNU/Linux. A més, es crearà un programa per a poder descarregar i instaŀlar automàticament el controlador adient quan el nostre sistema detecti un dispositiu d’aquesta marca.

Aquest nou programa estarà disponible a Ubuntu 11.04, que s’ha d’alliberar el 28 d’abril. De moment, no han indicat com s’integrarà aquest programa en el sistema, però se suposa que estarà disponible des del Centre de programari. Tampoc no hi ha cap informació sobre si aquest programa estarà disponible per a altres distribucions, però no dubto que serà així.

3 comments

  • rogers on 13 d'abril de 2011 at 14:08

  Reply

  De moment, no han indicat com s’integrarà aquest programa en el sistema, però se suposa que estarà disponible des del Centre de programari.

  Des de fa dues o tres versions, les impressores son plug and play a ubuntu… No recordo si epson ho feia (entenc que no), però la manera com funcionarà entenc (espero) que sigui mes senzilla que anar al centre de programari (que comodes que ens estem tornant..) i sigui simplement conectar l’impressora i llestos.

   • rogers on 13 d'abril de 2011 at 15:33

   Reply

   Poso el comentari com el volia posar:
   De moment, no han indicat com s’integrarà aquest programa en el sistema, però se suposa que estarà disponible des del Centre de programari.

   Des de fa dues o tres versions, les impressores son plug and play a ubuntu… No recordo si epson ho feia (entenc que no), però la manera com funcionarà entenc (espero) que sigui mes senzilla que anar al centre de programari (que comodes que ens estem tornant..) i sigui simplement conectar l’impressora i llestos.

  • Albert on 15 d'abril de 2011 at 16:19

  Reply

  Doncs jo tinc una epson dx4850 i em va funcionar tot perfectament, sense haver d’anar a buscar controladors enlloc. Fins i tot l’scanner! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.