El teu blog de Linux en català

Skype 2.2, un any més tard

Ha passat més d’un any des que es presentara l’Skype 2.1 beta. Des d’aleshores vam rebre diferents novetats, entre elles que s’alliberarien les biblioteques per tal que es pogueren crear interfícies d’usuari (frontends) que feren servir la tecnologia d’Skype (i poder així resoldre totes les mancances que l’Skype actual tenia). Però en aquest aspecte la cosa no ha avançat.

I ara ens arriba Skype 2.2 beta amb el divertit nom en codi: «Accés garantit». Això és perquè aquesta versió afegeix l’anomenat Skype Access per als usuaris de GNU/Linux, una tecnologia que permet connectar-se a més de 500.000 punts WiFi arreu del món fent servir el nostre crèdit a Skype.

Skype 2.2 ha millorat la qualitat d’àudio i vídeo, així com la fiabilitat de les trucades. A més, el mode multitrucada ara ens permet rebre trucades mentre estem parlant i mantindre dues converses alhora.

La resta de canvis estan relacionats amb la resolució de problemes:

  • Resolts els problemes amb Pulseaudio per als usuaris de l’Ubuntu
  • Els problemes gràfics amb el tema Oxygen de KDE s’han resolt també
  • Moltes més millores i correccions

Fent una ullada al llistat de millores i correccions sembla que aquesta vegada s’ho han currat força. Tot i que encara hi ha un bon grapat de coses per arreglar i millorar.

Interfície i opcions de l'Skype 2.2 beta

Interfície i opcions de l'Skype 2.2 beta

Baixada i instal·lació

Des de la pàgina web oficial podeu baixar paquets per a gairebé les distribucions més importants. Han preparat paquets per a 32 i 64 bits.

1 comment

    • Ecron on 8 d'abril de 2011 at 16:02

    Reply

    Redeeeeeeeeeeeu, gràcies!! Per fi!! Encara que entre la versió de Windows i aquesta n’hi ha un món, al menys ja no he de desactivar el Pulseaudio per xarrar sense problemes… És una ventaja 😀

    Espere que continuen treballant per millorar la versió per Linux… i això de alliberar les biblioteques té bona pinta, podrien fer-ho d’una vegada per què s’integrara 100% al Gnome…

    😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.