El teu blog de Linux en català

Festa de llançament del GNOME 3.0 a Barcelona

Amb motiu del llançament de l’entorn d’escriptori GNOME 3.0, s’han organitzat festes arreu del món per celebrar l’esdeveniment. La comunitat catalanoparlant no n’és una excepció i celebrarà una festa a Barcelona el proper dijous, 7 d’abril, a partir de les set de la tarda.

Durant la festa, que tindrà lloc a la sala 5a planta del centre cívic Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491), es presentaran les característiques de la nova versió del GNOME.

L’acte està organitzat per la Fundació GNOME i Softcatalà. Per saber més detalls sobre la celebració i com arribar-hi, consulteu el web de l’esdeveniment: http://www.softcatala.org/wiki/Projectes/GNOME/Festa_Versio3

L’assistència és gratuïta i oberta a tothom fins al límit d’aforament de la sala.

Dades de l’acte:

Dia: Dijous, 7 d’abril de 2011
Hora: 19 h
Lloc: Centre Golferichs, sala 5a planta (veieu al Google Maps)
Gran Via de les Corts Catalanes, 491
08015 Barcelona


Mostra un mapa més gran

Títol Ponent Descripció
Benvinguts. Introducció al GNOME 3.0 Gil Forcada Breu repàs per sobre el procés que s’ha dut a terme fins arribar al GNOME 3 i quatre pinzellades sobre com és, com obtenir-lo i què ens depara el futur
Projecte de traducció del GNOME al català Sílvia Miranda Com l’equip del GNOME al català de Softcatalà s’organitza per tal d’aconseguir una bona qualitat de traducció
GNOME 3.0 com a plataforma de desenvolupament Lluís Sànchez Un repàs de les novetats que aporta GNOME 3.0 per al desenvolupament d’aplicacions
Torn obert de preguntes

Quant al GNOME3

El GNOME és l’entorn d’escriptori que distribucions com l’Ubuntu, el Fedora o l’OpenSUSE utilitzen per defecte. La novetat principal del GNOME 3.0 és la inclusió del Gnome Shell, una evolució de l’escriptori clàssic que vol adaptar-se als nous dispositius mòbils i aprofitar al màxim els ordinadors actuals. Els canvis interns permeten a l’usuari del GNOME tenir un escriptori més ràpid i fluid; el canvi visual més significatiu és el Gnome Shell, que aporta al GNOME les novetats següents:

  • S’ha redissenyat la interfície i la manera amb què l’usuari interacciona amb els elements de l’escriptori, amb el toc just d’efectes.
  • S’han programat els sistemes de comunicació i de xat de manera que l’usuari els pugui fer servir sense perdre el focus sobre les finestres actives: l’usuari pot comunicar-se fàcilment mentre treballa.
  • El disseny prova de reduir al màxim els elements de distracció. El sistema intel·ligent de notificacions desa els missatges en una cua fins que l’usuari decideixi llegir-los.
  • L’usuari disposa d’un tauler de control nou on pot configurar fàcilment qualsevol element de l’ordinador.
  • Els espais de treball permeten accedir fàcilment a totes les aplicacions obertes, desplaçar-les i fer-hi operacions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.