El teu blog de Linux en català

A Ubuntu 11.04 podrem provar les aplicacions sense instaŀlar-les

A GNULinux.cat ja us hem parlat d’algunes novetats que s’estan preparant per a Ubuntu Natty Narwhal, com ara les noves barres de desplaçament o com redimensionarem les finestres. A WebUpd8 he trobat una altra novetat molt interessant i útil. Des del Centre de programari podrem provar les aplicacions sense haver-nos-les d’instaŀlar.

Això és molt útil perquè, fins ara, des del Centre de programari teníem una descripció de l’aplicació i, en molts casos, una fotografia. Però amb això, normalment, no n’hi ha prou per saber si l’aplicació ens interessa o no. O sigui que no hi havia més remei que instaŀlar, provar i, en cas que no ens agradés, tornar a desinstaŀlar.

A partir d’Ubuntu 11.04, des del Centre de programari podrem tenir un nou botó des del qual podrem executar l’aplicació remotament en un servidor i comprovar si ens agrada el seu funcionament. Aquesta característica no estarà disponible per a totes les aplicacions, però sí per a un bon nombre d’elles.

Per a poder utilitzar aquesta nova característica, primer ens haurem d’instaŀlar el visualitzador d’escriptoris remots Qtnx. Ho podrem fer des del propi Centre de programari, o des d’un terminal:

sudo apt-get install qtnx

No tinc clar si, per tal de tenir disponible automàticament aquesta nova característica, a Ubuntu 11.04 ja vindrà Qtnx instaŀlat de forma predeterminada, o si es podrà utilitzar algun altre visualitzador d’escriptoris remots alternatiu propi de Gtk (com tsclient o Remmina). Més que res per evitar la instaŀlació de llibreries Qt en entorns Gtk.

Bé, sigui com sigui, un cop instaŀlat Qtnx, quan obriu el Centre de programari i cerqueu una aplicació, podeu fer clic en el botó «Més informació». Aquí hi trobareu una captura de pantalla del programa i, just a sota, un botó per a poder-la provar. De moment, el botó no està traduït al català, i hi posa «Test Drive», però ben segur que estarà traduït quan surti la versió definitiva d’Ubuntu 11.04. 🙂

Per fer-vos una idea de com funciona aquesta nova característica, veieu el vídeo que han preparat a WebUpd8:

Aquesta nova característica ja està disponible a la tercera Alpha d’Ubuntu 11.04 Natty Narwhal. Jo ja l’he provat i l’he trobat molt útil, encara que cal acabar d’afinar-la.

1 comment

    • Roger on 28 de març de 2011 at 16:49

    Reply

    Esta interessant…. encara que sense volguer he votat la noticia com a poc interessant…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.