El teu blog de Linux en català

Sincronització del Google Calendar amb el Thunderbird

Existeix un nombre d’usuaris molt gran que fa servir el Google Calendar com a calendari personal. Aquest calendari ofereix formes diverses d’integració i difusió entre les quals trobem la compatibilitat amb WebDav.

Aquest protocol permet tindre una sincronització bidireccional molt bona: podem importar el calendari a un tercer programa des del qual fer modificacions que també s’enviaran al calendari de Google. A continuació explicarem com sincronitzar Google Calendar amb el Mozilla Thunderbird.

L’extensió Lightning

El Mozilla Thunderbird no porta per defecte cap calendari. Per afegir-ne un hem d’instal·lar l’extensió Lightening:

També podeu instal·lar-la des del gestor de complements del mateix Thunderbird (Eines » Complements). Una vegada l’hàgim instal·lada, la interfície del Mozilla Thunderbird mostrarà ara dues pestanyes més corresponents a tasques i calendari.

Extensió Lightning per al Thunderbird

Extensió Lightning per al Thunderbird

Nota important: si feu servir l’Ubuntu de 64 bits o feu servir un repositori extra per al Thundebird, és possible que tingueu problemes amb la instal·lació de l’extensió. Per tant, ací vos deixem dos enllaços que són l’extensió i el complement per al google calendar i que haureu d’instal·lar mitjançant Eines » Complements » Pestanya extensions i allà fer clic a Instal·la (i seleccionar els paquets que posem a continuació):

Amb això, en reiniciar el Thunderbird ja tindreu les pestanyes de calendari a dalt a la dreta:

Extensió lightning funcionant al Thunderbird

Extensió lightning funcionant al Thunderbird

El que necessitem del compte de Google

Per poder configurar un calendari del Google Calendar al Thunderbird necessitarem obtindre una cosa concreta que podem trobar des de la interfície del Google Calendar. El que heu de fer és entrar al calendari en qüestió al Google calendar i des d’allà anar a:

Configuració » Configuració del calendari » Pestanya ‘Calendaris’

Dins d’aquesta pestanya trobareu un llistat amb els vostres calendaris. Haureu de fer clic sobre el calendari que vulgueu sincronitzar amb el Thunderbird. Entrarem a la pantalla de configuració del mateix i a la part de sota veurem un apartat anomenat Adreça del calendari. Allà trobarem la ID del calendari. Aquesta serà la ID que necessitarem per poder importar el calendari al Thunderbird (pot tindre formes diverses):

id del calendari

ID del calendari al Google Calendar

Apunteu aquesta ID i ara tornarem al Thunderbird.

Afegint el calendari del Google al Thunderbird

Ara caldrà tornar al Thunderbird i fer clic sobre la pestanya que ens porta al calendari. A la part esquerra, on posa «Calendari» i a sota «Inici» (és el calendari que es crea per defecte), sobre eixe espai hem de fer clic amb el botó dret i fer clic sobre «Nou calendari»:

Afegint un nou calendari

Afegint un nou calendari

D’aquesta manera s’iniciarà l’auxiliar de configuració. Al primer pas marcarem la casella «A la xarxa» i continuarem amb la configuració. A la pantalla següent ens donarà opció a seleccionar el tipus de calendari. Seleccionarem el tipus CalDAV. Al camp de Ubicació haurem de posar el següent:

https://www.google.com/calendar/dav/ID_DEL_CALENDARI/events

Adreça del calendari de Google

Adreça del calendari del Google

La ID del calendari pot variar molt segons el calendari que estiguem provant de sincronitzar. Un cop introduïda l’adreça, ja podrem continuar. L’auxiliar ens demanarà que li posem un nom al calendari (el que vulguem) i que li assignem un color. En acceptar ja podrem finalitzar el procés.

En aquest moment el calendari provarà d’actualitzar-se. Per poder fer-ho ens demanarà el nom d’usuari i contrasenya del nostre compte vinculat al calendari. L’introduïm i ja tindrem el calendari sincronitzat completament amb el Thunderbird.

Dades d'accés al calendari de Google

Dades d'accés al calendari del Google

Notes

Tingueu en compte que:

 • La sincronització és bidireccional (si elimineu una cita o en creeu, passarà el mateix al Google Calendar a la xarxa).
 • Podeu sincronitzar tants calendaris com vulgueu mentre siguen vostres.
 • Hi ha altres tipus de sincronitzacions que podeu provar, però aquesta és l’única bidireccional.
  • Ivan on 9 de març de 2011 at 12:33

  Reply

  Aquest sistema va molt bé però a nosaltres ens ha fallat:
  – sincronitza el teu calendari perfectament
  – si vols veure més calendaris de gent (no editar) a vegades falla i no et deixa veure res

  Què vam fer al final: integrar el google calendar com es veu a la web al thunderbird, d’aquesta manera et surt al gestor de correu com una pestanya però tota la informació i els calendaris que visualitzes és la mateixa que a la web. La gent ho troba més senzill i si per qualsevol cosa han de sortir del seu ordinador i accedir al calendari via web ja coneixen la interfície 😉

  Extensió Google Calendar Tab https://addons.mozilla.org/ca/thunderbird/addon/google-calendar-tab/

   • Pau on 9 de març de 2011 at 12:48
   • Author

   Reply

   Gràcies per l’apunt, Ivan. De tota manera, pel que comentes, sembla que aquesta extensió que dius requerirà que l’usuari estiga connectat a Internet, oi?

   El funcionament del caldav no és encara del tot fi, però a nosaltres ens ha funcionat de forma acceptable.

    • Ivan on 9 de març de 2011 at 12:50

    Reply

    Exacte, necessites internet, no és més que la web incrustada.
    Si mai estàs sense connexió millor el google provider.

  • Anselm on 4 de gener de 2013 at 14:04

  Reply

  Funciona prou be malgrat alguns cops te fallades. Malgrat aquesta es la que sembla hem va millor, no aconsegueixo de integrar del tot tasques, correu i calendari en una sola aplicació amb funcionament fácil.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.