El teu blog de Linux en català

Ubuntu 11.10 serà Oneiric Ocelot

Avui mateix Mark Shuttleworth ha anunciat al seu bloc que Ubuntu 11.10 (que s’ha de publicar a l’octubre del 2011) es dirà «Oneiric Ocelot» com a nom clau. Traduït al català: «Ocelot Oníric». Així, se segueix la norma establerta que cada versió consta d’un adjectiu i un nom d’animal, tots dos començant per la mateixa lletra, seguint l’ordre de l’alfabet versió a versió (aquest cop tocava la «O»).

Ocelot

Ocelot

Un Ocelot (que no és el mateix que un «Ocellot» 🙂 ) és un felí molt semblant a un lleopard, però més petit (entre 60 i 100 cm). En alguns casos, també s’utilitza com a mascota. Per exemple, Salvador Dalí tenia un ocelot anomenat Babou.

Salvador Dalí amb en Babou

Salvador Dalí amb en Babou

Ja hi comença a haver propostes per a la versió 12.04. Seguint la norma que hem comentat abans, en aquest cas les dues paraules del nom clau haurien de començar per «P». De les propostes que hi ha de moment, a mi m’ha agradat «Placid Python», encara que també trobo interessant «Perverse Penguin» (tot i que no crec que l’escullin). Com a seguidor del Senyor dels Anells, també trobaria molt bé «Prancing Pony». 🙂

2 comments

  • Daerun on 7 de març de 2011 at 12:52

  Reply

  Prancing Pony seria un puntàs! Però dubto moltíssim que sigui. Mai escullen les propostes que a mí em semblen millors; no sé quins criteris seguiràn per escullir-les (probablement els gustos personals d’en Suttleworth, que està clar que no coincideixen amb els meus XD).

  • oriolsbd on 7 de març de 2011 at 18:44
  • Author

  Reply

  Des de fora no veiem com ho fan per escollir el nom definitivament, però la sensació que dóna és que és el propi Mark qui decideix el nou nom.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.