El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Projecte Bossanova

Avui el nostre divendres de jocs serà un xic diferent, ja que no parlarem d’un joc ja acabat, sinó d’un projecte que acaba de començar però que ens ha semblat interessant: el Projecte Bossanova.

Logotip del Projecte Bossanova

Logotip del Projecte Bossanova

Fa poc, un grup de desenvolupadors van germinar una idea que dins el concepte actual de mercat de videojocs per a PC, sembla anar en contra de tot el que les grans empreses i els entesos pensen. Aquesta gent va decidir crear un joc 3D modern i d’última generació però que funcioni exclusivament a Linux.

El primer que ens deixen clar al seu web, és que amb 3D no es refereixen a un joc on calguin ulleres a l’estil Avatar per a jugar, sino a que l’univers serà tridimensional (com la majoria de jocs actuals).

L’equip encara es troba en una primera fase de pluja d’idees, i de fet, han obert una enquesta a la seva pàgina per a que la comunitat pugui opinar quin estil de joc prefereix: Rol, multijugador, «shooter» o «altres». Fins ara han votat casi 1700 persones i el 43% d’elles es decanta per un joc de rol, segurament pel fet que no existeixen gaires jocs d’aquest estil (i menys en 3D) per al nostre sistema operatiu, ja que l’únic un xic famós és FreeDroidRPG i és un joc pseudo-3D. Tot i que un altre grup de desenvolupadors, es troba preparant Dilogus, un altre RPG amb molt bona pinta, que funcionarà a Windows i Linux gràcies al motor Unigine.

Mentre la comunitat decideix quin gènere els interessaria veure més al nostre escriptori, els de Bossanova encara es troben discutint si aquest joc ha de ser llançat com a lliure o si per altra banda ha de ser un joc comercial. De moment es decanten per un joc comercial ja que si alliberessin el codi, algú podria portar-lo a altres sistemes operatius i llavors la premissa principal d’aquest projecte quedaria compromesa.

Però la decisió de lligar el joc a un sol sistema, també comportarà que la comunitat d’usuaris quedi limitada i les aportacions d’aquests moltes vegades fan que alguns jocs s’allarguin amb «mods» i expansions gratuïtes, fent que el joc original tingui una vida útil d’uns quants anys més.

De totes formes, podem estar contents que diferents grups de desenvolupadors vulguin crear jocs natius per a Linux, independentment de si son exclusius o no, i pel que sembla ens trobem en una època força prometedora per al mercat de l’oci virtual, amb l’activitat que hi ha al voltant de Unigine i la confirmació de l’alliberament de Id Tech 5.

Per Cert! Unigine ha anunciat que ja es troba disponible per a pre-reservar Oil-Rush a un preu de 15€! I 3 dies després de obrir les línies el 90% de les reserves són per a Linux!

Vosaltres que n’opineu? és bo que un joc sigui llançat només per a Linux?

1 comment

    • FranDJ on 6 de març de 2011 at 22:50

    Reply

    El que no és bo és que no sigui un projecte FLOSS.

    Va en contra de la filosofia que defensa qualsevol dintre del mon GNU/Linux

Deixa un comentari

Your email address will not be published.