El teu blog de Linux en català

Estadístiques d'ús de navegador i sistema operatiu 2011 (enquesta AIMC)

Molt interessant l’enquesta de l’AIMC d’aquest any que revela com el Firefox i l’Explorer es troben en un empat tècnic (només a un punt de diferència) i que el Chrome avança molt ràpid.

Però no ens hem d’enganyar: Firefox s’ha estancat, fins i tot ha baixat un punt percentual respecte a l’any passat. El Chrome ha passat d’un 7% el 2009 al 18,4%. Safari ha passat del 2,7% al 5% (evident atès les dades d’ús de sistema operatiu que veurem a continuació).

Ús del navegador (enquesta AIMC 2011 Estat Espanyol)

Quant a sistemes operatius, Linux ens dóna una sorpresa interessant. Té un 3,3% de quota d’ús (l’any passat va ser del 3%). Són tres dècimes, però no deixa de ser mínimament significant. Probablement els nostres néts veuran l’èxit de Linux…

Però qui més sorprèn és MacOSX, que ha duplicat el seu percentatge: d’un 4% de l’any passat a un 8,5% aquest any. Impressionant.

Sistema operatiu (enquesta AIMC 2011 Estat Espanyol)

1 comment

    • Daerun on 26 de febrer de 2011 at 11:41

    Reply

    És normal que el firefox s’estanqui. En general (generalitzant), l’usuari d’IE és immobilista, tot i que és cert que hi ha hagut un moviment d’IE a Firefox producte del boca a boca (“prova el FF que va molt bé” i tal…). En canvi, l’usuari de Firefox ja ha canviat o és algú sense por de tornar a canviar, i per tant se n’ha anat al Chrome.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.