El teu blog de Linux en català

Banshee alfa per a Windows, la propera setmana

Banshee és el reproductor de música i vídeo que vindrà per defecte instal·lat amb la nova versió de l’Ubuntu i que fa servir les biblioteques Mono per funcionar. Gràcies a això, la seua migració al Windows és una mica més fàcil i finalment els desenvolupadors presentaran una versió alfa la propera setmana.

Sembla que hi ha actualment 5 persones treballant en aquesta versió que primerament permetrà fer les coses més bàsiques. Una característica interessant en la qual s’està treballant és en la capacitat d’actualitzar-se automàticament.

Els desenvolupadors han anunciat que els beneficis de les compres a Amazon que vinguen dels usuaris Windows del seu reproductor aniran a parar a la GNOME Foundation.

Les alternatives lliures quant als reproductors de música al Windows no són realment moltes (en comparació amb GNU/Linux), ja que la més coneguda és el Songbird. L’arribada del Banshee podria ser un punt d’inflexió si el desenvolupament avança bé. Podrà competir contra l’iTunes o el reproductor del Windows?

2 comments

 1. Reply

  D’on has tret això que el projecte Banshee rep diners? El que han fet (almenys fins on se jo) és que el connector de comprar a Amazon posa com a referral a la fundació GNOME i per tant tots els diners que es generen a través d’aquest referral van a la fundació GNOME (cosa que no anava a passar amb Ubuntu que ho volen canviar per donar calers a Canonical).

  Aquí ho tens:
  http://gburt.blogspot.com/2011/02/banshee-supporting-gnome-on-ubuntu.html

   • Pau on 22 de febrer de 2011 at 11:42
   • Author

   Reply

   Gràcies per aclarar-ho, Gil. Ho he corregit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.