El teu blog de Linux en català

Solidaritat amb TV3 al País Valencià

Una poca vergonya és el que ha fet el senyor Francesc Camps, davant la impotència de poder controlar el contingut de TV3 per que no es feren al·lusions al cas Gürtel en el que ell està imputat (imputadíssim) i després de múltiples atacs ha censurat a Acció cultural del País Valencià amenaçant amb una multa de 120.000 euros al més si no llevaven la senyal de Mondúber (Gandia) i de Castelló, açò sumat a la multa que ja han pagat (126.943,9 euros ) i la que han de pagar en Març (600.000 euros) és massa i han agut de cedir.

Per això Acció Cultural respon així:

Declaració pública d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

València, divendres, 18 de febrer del 2011

Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer del 2011, ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això és provocat per les renovades amenaces de noves multes del govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer efectives dues multes més que sumen 600.000 euros. La data límit per a fer-ho és el 20 de març, si no volem que s’inicie el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats, com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.

Davant aquesta decisió, Acció Cultural considera:

Primer. Aquesta campanya de persecució contra Acció Cultural és obra del Molt Honorable Senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.
Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a encausat en el cas Gurtel.

Segon. Aquesta persecució contra Acció Cultural per part del Sr. Francisco Camps va contra l’esperit de tota la normativa europea.
Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals. Així s’evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tercer. El Sr. Francico Camps ha modificat arbitràriament i expressament la legislació valenciana per a poder forçar al tancament de TV3.
Ha arribat a l’extrem d’impulsar una modificació de llei, amb la nostra entitat com a únic objectiu i destinatari: es tracta de la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual, per la Llei 16/2010, del 27 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat. Subratllem que encara no han passat dos mesos de la modificació de la llei.

Quart. El Sr. Francisco Camps sap que sí que ha existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9
Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des del 1989, va ser la que impulsà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat pel Sr. Francisco Camps i es continuà la persecució de TV3.

Cinquè. El Sr. Francisco Camps nega als valencians una televisió en la seua pròpia llengua.
Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià, contra els interessos del nostre poble.

Per tot això, demanem

Que el Partit Popular substituesca el Sr. Francisco Camps com a candidat a les properes eleccions autonòmiques, perquè entenem que és una persona que no respon als interessos valencians. Només així es podran resoldre els preocupants nivells de degradació de la democràcia que actualment pateix el nostre país i aconseguirem que les institucions valencianes recuperen la seua dignitat.

Tot i això, Acció Cultural no considera tancada la història de TV3 al País Valencià. Primer, perquè el fons del conflicte jurídic resta pendent de resolució al Tribunal Suprem i, posteriorment, si cal a unes altres instàncies europees. Perquè tenim la raó.

Finalment, volem agrair l’esforç i la solidaritat que, tant durant els darrers 26 anys com en aquests moments, han mostrat cap a Acció Cultural del País Valencià els seus socis, centenars de milers de ciutadans dels País Valencià, Catalunya i les illes Balears i tota la societat civil del nostre país, siguen associacions, partits polítics, sindicats, etc. A tots, moltes gràcies.

Acció Cultural us convida a sumar-vos
a la iniciativa espontània de
suport a les emissions de TV3 al País Valencià
deixant blocs i webs

SENSE SENYAL

Fonts: http://www.acpv.net/ http://www.3cat24.cat/noticia/1072806 http://www.avui.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/372219…

3 comments

  • Nadal on 19 de febrer de 2011 at 13:48

  Reply

  Hi ha que tindre clar, que el PSOE també és responsable d’aquestes coses, que molts es queixen del PP i després voten al PSOE…

  I una cosa, s’escriu País Valencià, sense dièresi.

  • Iu on 20 de febrer de 2011 at 00:46

  Reply

  El culpable és el PSOE en exclusiva, que ha rebutjat la ILP TV sense fronteres i es nega a legalitzar TV3 al PV i nega múltiplexs al PV.

 1. Reply

  no sabeu llegir? Segons Accio Cultural les demandes i amenases venen del PP no del PSOE independentment que el PSOE tampoc fasa res per millorar les coses es Fransesc Camps qui censura

Deixa un comentari

Your email address will not be published.