El teu blog de Linux en català

Linux a la borsa de Londres amb alguns problemes

Fa més d’un any que a la borsa de Londres s’estan fent proves amb la migració a Linux i el passat novembre ja es va començar la migració final. Aquesta migració va finalitzar dilluns passat i sembla que han aparegut alguns problemes que afecte a la plataforma de negociació.

La fallada va afectar ahir una part de les negociacions del mercat londinenc, conegut sota les sigles  LSE, quan la plataforma Millenium Exchange, basada en Suse Enterprise Linux, no oferia els preus correctes de les accions.

Dimarts un altre error va fer que es col·lapsara la subhasta al tancament de la sessió i acabara amb 42 segons de retard, cosa que va provocar problemes als negociadors per establir els preus finals del dia.

Cal puntualitzar que aquestes fallades no són pròpiament del sistema operatiu, sinó dels programes que gestionen la borsa i que teòricament Novell ha desenvolupat (dic teòricament perquè la plataforma està basada en Suse, i Suse és de Novell).

3 comments

  • Gerard on 18 de febrer de 2011 at 10:43

  Reply

  Recordo titulars d’abans que anava amb microsoft, que el sistema ho havia deixat in-operatiu varies hores fins hi tot algun dia xD

  • jose on 18 de febrer de 2011 at 12:29

  Reply

  Que curiós… quan falla un programa a Windows és culpa del sistema operatiu, però quan falla a Linux és culpa del programa 🙂

   • Pau on 18 de febrer de 2011 at 15:51
   • Author

   Reply

   Això depèn de la fallada. Jo no sóc de cap manera sectari a l’hora d’opinar una cosa o altra. La realitat és que el que falla és la plataforma de Novell, no linux. De la mateixa manera que el Firefox o l’OpenOffice.org peten força o van lents quan el sistema (linux) va bé.

   El Windows ja fa molt de temps que va bé. Però la realitat és que és més insegur i per a entorns crítics no funciona de forma tan efectiva com un sistema linux -per això el 70% dels servidors són linux-.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.