El teu blog de Linux en català

Què ens depara LibreOffice en el futur

Fa menys d’una setmana que es va publicar LibreOffice 3.3, i els seus desenvolupadors ja estan pensant com serà el futur d’aquest projecte.

Logo de LibreOffice

El primer que volen fer és canviar el sistema d’alliberament, que a partir d’ara tindrà uns cicles de desenvolupament de durada fixa. Segons els seus desenvolupadors, el fet de tenir unes dates fixes de publicació reforça la disciplina, i dóna més bons resultats. Apart d’això, els permetrà sincronitzar-se millor amb els alliberaments de versions d’algunes distribucions, i així minimitzar el temps entre la sortida d’una nova versió de LibreOffice i la seva arribada efectiva als usuaris.

Així, l’objectiu final és tenir uns cicles de desenvolupament de sis mesos, sense tenir en compte les actualitzacions menors. De moment, però, han previst uns cicles de quatre mesos per a les versions posteriors. Ja s’està treballant segons el següent calendari:

  • 14 febrer: LibreOffice 3.3.1, que contindrà correccions d’errors, noves icones i millores a les traduccions.
  • 14 març: LibreOffice 3.3.2, amb correccions d’errors i millores a les traduccions.
  • 2 maig: LibreOffice 3.4
  • 23 maig: LibreOffice 3.4.1

Veurem com continua el desenvolupament d’aquest projecte. De moment, la feina que han dut a terme ha sorprès a més d’un. I és que en aquest projecte ja hi ha involucrats directament més de 100 desenvolupadors. O sigui, que fa pinta de continuar en bona direcció.

1 comment

    • Guillem on 1 de febrer de 2011 at 15:14

    Reply

    Realment estic sorprès de la canya que li estan donant al LO. Espero que segueixi així i aconsegueixin fer una suite molt més lleugera, ràpida i amb una interfície més senzilla i no tan carregada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.