El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Speed Dreams

Speed Dreams és un joc de carreres de cotxes, que va néixer com un fork de TORCS. Amb Speed Dreams podreu sentir la velocitat mentre aneu avançant els vostres contrincants (o, si sou tan dolents com jo, mentre us van avançant ells 🙂 ).

Logo de Speed Dreams

Si us voleu instal·lar a Speed Dreams, a la seva pàgina de descàrregues hi trobareu el joc paquetitzat per a Ubuntu («deb») i Mandriva («rpm»). Segurament, els mateixos paquets us serviran per a qualsevol distribució que utilitzi paquets «deb» i «rpm». Com a alternativa, també hi trobareu el seu codi font, i les instruccions per a instal·lar el joc a partir d’aquest.

De tota manera, si utilitzeu una distribució basada en fitxers deb (com ara Ubuntu), us recomano que us configureu els repositoris PlayDeb (veieu com fer-ho a la nostra guia). Un cop configurats aquests repositoris, podreu instal·lar-vos Speed Dreams directament des del Synaptic per mitjà del paquet «speed-dreams».

Un cop instal·lat el joc, podreu jugar-hi des del menú «Aplicacions>Jocs>Speed Dreams».

Selecció del circuit

Selecció del circuit

Hi ha diverses opcions de joc, com ara carrera ràpida, campionat, etc. També podeu escollir diferents cotxes i el nivell de dificultat. Els controls bàsics del cotxe són fletxa amunt per accelerar i fletxa avall per frenar o fer marxa enrere. La direcció del cotxe es fa amb el ratolí: si el teniu al centre de la pantalla el cotxe va recte i, si el moveu a dreta o esquerra, aquella direcció agafarà el cotxe. Ull, perquè la direcció del cotxe és molt sensible.

Speed Dreams en plena acció

Speed Dreams en plena acció

Si us agrada la velocitat, Speed Dreams és el vostre joc.

Voleu provar la versió 2.0?

La versió actual de Speed Dreams és la 1.4, però aviat sortirà Speed Dreams 2.0. Actualment ja hi ha disponible la versió Beta de Speed Dreams 2.0. Les principals novetats d’aquesta versió són la possibilitat de fer partides online, nous cotxes, noves pistes, més tipus de carreres, s’ha millorat el comportament físic del joc i el seu rendiment. De tota manera, recordeu que aquesta no és encara una versió definitiva del joc, sinó una versió Beta, i pot tenir encara errades.

Us podeu instal·lar aquesta versió Beta des del codi font que trobareu a Sourceforge. De tota manera, si teniu Ubuntu o alguna altra distribució basada en fitxers «deb», és millor que us descarregueu els següents paquets (depenent de l’arquitectura del vostre sistema):

Un cop descarregats, primer cal instal·lar-se les llibreries que necessiten (els paquets «libenet0debian1» i «libplib1»). A més, si teníeu instal·lat el Speed Dreams 1.4, desinstal·leu-lo primer per poder instal·lar Speed Dreams 2.0 Beta. Ho podeu fer des d’un terminal («Aplicacions>Accessoris>Terminal») per mitjà de la comanda següent:

sudo apt-get install libenet0debian1 libplib1
sudo apt-get remove speed-dreams speed-dreams-data

Després, des del mateix terminal, aneu al directori on us heu descarregat els dos paquets, i instal·leu-los:

sudo dpkg -i speed-dreams-beta*

En instal·lar aquesta versió Beta, no us crearà la llançadora des del menú d’aplicacions. Heu d’executar-lo des d’un terminal per mitjà de l’ordre següent:

/usr/games/speed-dreams

Si voleu, us podeu crear una llançadora amb aquesta ordre des de «Sistema>Preferències>Menú principal».

2 comments

  • Joan on 21 de gener de 2011 at 12:39

  Reply

  Oh, s’haurà de provar ^^. Val a dir que la velocitat ja es veu però amb un sistema GNU/Linux instal·lat 😀

  • Mianda on 23 de febrer de 2011 at 12:42

  Reply

  How I love such games! It seems to me, with help of games like that I learned to lead a car 🙂 I get this program

Deixa un comentari

Your email address will not be published.