El teu blog de Linux en català

Continua el culebró VLC/Apple

Rémi Denis-Courmont, un dels principals desenvolupadors del VLC, ha escrit una entrada per aclarir què és el que ha passat amb el VLC a l’Apple Store. Ho expliquen força bé a la versió en espanyol de The Inquirer.

Com ja sabeu, fa un parell de dies vos comentàvem que el reproductor VLC havia estat retirat de l’App Store d’Apple. Segons les informacions, havien estat els mateixos desenvolupadors qui havien retirat finalment l’aplicació a causa d’incompatibilitats entre la GPL (llicència del VLC i les restriccions de l’App Store).

Ara, Rémi aclara que:

El 7 de gener un advocat d’Apple em va dir que s’havia retirat de l’App Store el VLC. Així és com vaig assabentar-me de la notícia.

No li van donar cap explicació, aclareix. I la cosa puja de to, perquè Denis-Courmont assegura que a partir d’aquell moment es va arribar a la conclusió que el projecte VideoLAN i ell en particular són uns imbècils idealistes que es preocupen més dels detalls tècnics de la llicència que no pas dels usuaris.

Aclara que no se sap amb certesa per què Apple ha retirat el VLC i sospita que mai s’explicarà la raó real. És de suposar, però, que Apple es mostra completament incapaç d’acceptar llicències GPL a la seua botiga.

En definitiva, sembla que queda força clar que Apple no és amiga del programari lliure. Aquesta no és ni la primera ni serà l’última marranada d’Apple.

1 comment

    • Pauet on 13 de gener de 2011 at 23:42

    Reply

    Docs aquesta noticia em fa pensar. Perquè algú s’ha d’inventar una noticia com l’anterior sobre aquest mateix tema, que el propi afectat a hagut de desmentir? De veritat Apple treu de l’Apple Store el programari que no l’hi agrada que hi sigui i després menteix dient que ha sigut cosa dels seus desenvolupadors?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.