El teu blog de Linux en català

Btrfs, vigileu!

Moltes de les distribucions actuals ja donen suport per al sistema de fitxers Btrfs, un sistema encara en desenvolupament que promet molt: les estadístiques de rendiment són molt bones i té un sistema per crear imatges dels volums força interessant.

Però Btrfs encara està en desenvolupament. I no té eines per resoldre errors en cas que el sistema falle. Mentre que amb ext3 i ext4 podem fer servir l’fsck per solucionar errors, amb btrfs no és possible. Si per qualsevol cosa s’espatlla el sistema de fitxers, ara per ara perdreu tota la informació que teniu. Això és el que m’ha passat a mi.

Note that Btrfs does not yet have a fsck tool that can fix errors.

L’última instal·lació que li vaig fer a la meua parella va ser una Ubuntu a la qual li vaig posar aquest sistema de fitxers. Fa tres o quatre dies l’ordinador es va tancar malament i en iniciar-se, l’Ubuntu es quedava penjat. Vaig estar investigant i el problema es trobava a un error de la partició.

Iniciar des d’un LiveCD i provant a muntar la partició tampoc no funcionava. Vaig estar investigant més per la xarxa i va ser quan vaig esbrinar que actualment Btrfs no té eines de reparació. Amb la qual cosa la relació amb la meua parella s’ha vist afectada, per culpa de Btrfs.

Així que, si teniu parelles que vos estimeu, no els instal·leu un linux amb un sistema de fitxers Btrfs. No siga que ho perdeu tot.

  • Ruig on 5 de gener de 2011 at 10:08

  Reply

  Vaja… Ja em sap greu. 🙁

  Suposo que es deuen estar esperant a tenir-lo llest del tot per fer les eines de reparació… De qualsevol manera, si l’estàs fent servir ha de ser una putada.

  • PepeReis on 5 de gener de 2011 at 12:05

  Reply

  A qui se li acut testejar amb les xurris… ja saps, demà et trobaràs carbó!

  • abdo on 5 de gener de 2011 at 12:05

  Reply

  Acab de descobrir la millor manera de trencar amb la parella sense haver d’inventar-me cap excusa i que sembli que és ella qui ho fa. Moltes gràcies.
  JAJAJA.
  Snyors, açò és una put…

  • joanrodriguez on 5 de gener de 2011 at 12:52

  Reply

  Jo instal·lo Ubuntu amb ext3 a les persones que són usuaris bàsics i només volen utilitzar el navegador i poc més.

  • Roger on 5 de gener de 2011 at 14:01

  Reply

  Jo l’hi vaig instal·lar a la meva (i també a ma mare) amb Wubi per no liar-me gaire i poder-la desinstal·lar si fallava…

  Millor fer-ho fàcil, 32 bits, ext3, versions estables…

  • Joan on 5 de gener de 2011 at 15:48

  Reply

  És un tema delicat!! Aquestes coses es fan amb la millor intenció del món, però quan falla alguna cosa passes a ser el dolent de la pel·lícula. Jo faig instal·lacions amb particions de /home dedicades per a fer més fàcils i còmodes les transicions a noves versions, i a la que algun familiar/amic troba un error de format en un .doc, s’obliden de tota la feina que has fet darrere i ja es queixen per no tenir Windows.

  Espero que no vagi més lluny d’això. Això sí, als EULA/Terms of use hauria de sortir un apartat on et digui que no experimentaràs amb persones afines a tu per a versions preliminars xd.

  • oriolsbd on 5 de gener de 2011 at 17:21

  Reply

  És bo saber-ho. Gràcies per avisar! 🙂

 1. Reply

  Ànims i que sigui lleu!

  Gràcies per avisar… és una situació molt incòmode i espero no trobar-m’hi mai.
  La teva intenció era bona, espero que això es tingui en compte en la teva defensa :-S

Deixa un comentari

Your email address will not be published.