El teu blog de Linux en català

El Govern Basc presenta la seua estratègia de programari lliure

De la notícia publicada a Barrapunto:

El Govern Basc ha presentat la seua estratègia en matèria de programari lliure per als pròxims mesos en els quals diferents projectes de l’administració basca s’alliberaran. Es posarà a la disposició de qualsevol ciutadà els components informàtics que han servit per a desenvolupar projectes com Irekia, Euskadi.net o el Perfil del Contractante.

Aquest pla d’acció nou en matèria de programari lliure, que ha presentat la consellera de Justícia i Administració Pública, Idoia Mendia, es basa en 3 eixos:

  1. Presentació d’un nou espai de treball per al desenvolupament del Programari Lliure dins del Govern Basc: una Forja.
  2. Dotació de contingut a eixa Forja amb una agenda d’alliberaments que ha començat amb l’alliberament del primer projecte: el portal per a la ciutadania Irekia. Aquest repositori oficial servirà com el seu particular full de ruta en matèria de programari lliure per a l’Executiu, que anirà alliberant altres projectes com Euskadi.net o el Perfil del Contractant.
  3. Creació una comunitat activa al voltant d’aquesta forja perquè els diferents proveïdors de programari puguen cooperar, col·laborar i, per descomptat, competir d’una forma més racional i més beneficiosa per a la societat basca.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.