El teu blog de Linux en català

Veure vídeos de YouTube en HTML5 al Chromium

Ahir, l’Abraham ens va comentar a la nostra pàgina de Facebook que, des de Chromium, no podia veure els vídeos de YouTube amb el reproductor HTML5. En aquesta anotació explicarem com fer-ho.

El primer que cal fer (l’Abraham ja ho havia fet) és activar en el YouTube que ens mostri els vídeos amb el reproductor HTML5, en comptes del reproductor Flash habitual. Això només ho farà en els vídeos que tingui disponibles per a HTML5, la resta ho farà com sempre. Cal tenir en compte que, de moment, aquesta opció del YouTube es troba en fase de proves, tot i que sembla que funciona prou bé. Només cal que aneu a aquesta pàgina de YouTube, on us expliquen quins navegadors suporten el reproductor HTML5 i altres dades, i fer clic en l’enllaç que hi ha a sota on posa «Join the HTML5 trial».

Activació d'HTML5 a YouTube

Activació d'HTML5 a YouTube

Si feu això amb Firefox, en les pàgines que estigui disponible ja utilitzareu automàticament el reproductor HTML5. Ara bé, tal i com ens comenta l’Abraham, si ho fem amb el Chromium de moment no ens funcionarà, i els vídeos que utilitzin el reproductor HTML5 no se’ns visualitzaran.

Per arreglar aquest problema, l’únic que ens cal és instal·lar-nos el paquet «chromium-codecs-ffmpeg-extra». Aquest paquet es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions, de manera que el podrem instal·lar directament des del nostre gestor de programari habitual. Per exemple, si utilitzeu Ubuntu només cal que obriu el Synaptic («Sistema>Administració>Gestor de paquets Synaptic»), cerqueu el paquet que us hem indicat i l’instal·leu. Si us sentiu més còmodes treballant des de terminal, podeu instal·lar-lo per mitjà de la comanda següent:

sudo apt-get install chromium-codecs-ffmpeg-extra

Un cop instal·lat el paquet, reinicieu el Chromium i ja podreu veure els vídeos de Youtube amb el reproductor HTML5.

1 comment

  • Slarti on 24 de desembre de 2010 at 10:22

  Reply

  El problema d’aquesta plana web és que no diu res del chromium, i que Google té un munt de pasta que li permet anar per la vida sense nord.
  Youtube té tres codecs de vídeo, el malèfic flash i en HTML5 el no tan màlefic h.264 i l’esperaça del WebM
  Chrome s’els menja tots dos, chromium (que no s’esmenta), Opera i Firefox de sèrie només WebM. Si navegues sense flash per youtube, tindràs uns vídeos que veuràs i uns altres que no, tot i que ambdos siguin HTML5
  Com es veu Google no sap si va o torna i dona voltes sobre si mateixa amb cara de perduda.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.