El teu blog de Linux en català

Synapse, un Gnome-Do millorat

A l’últim recull vam parlar de Synapse, un llançador d’aplicacions que es presenta com la substitució del Gnome-Do. Té un munt de característiques interessants. Entre elles, la integració amb Zeitgeist: Synapse no només és un llançador d’aplicacions, sinó que també és un cercador de fitxers i d’Internet.

He creat un vídeo perquè veieu una miqueta el funcionament. El vídeo l’he creat amb Kazam, una eina per enregistrar l’escriptori (li he indicat que enregistrara el so de l’ordinador i em pensava que era el so de fons com música, i el que ha enregistrat ha estat la veu, i com que tenia la música, doncs ha enregistrat la música des dels altaveus).

El seu funcionament és senzill i ràpid: es prem la combinació de tecles Ctrl+Espai i es llança l’aplicació. Després s’escriu el que siga i es prem intro. Fàcil i ràpid. Jo encara no m’acostume a fer servir aquestes eines, però he d’admetre que un cop acostumat això ha d’ésser una experiència genial.

Temes i connectors

Una altra de les característiques interessants del Synapse és la possibilitat de canviar el tema així com d’instal·lar connectors. Per defecte s’instal·len tres temes força semblants entre ells, però molt bonics:

Temes del synapse (instal·lats per defecte)

Els connectors permeten integrar Synapse amb diferents aplicacions del sistema: reproductors de música, zeitgeist, diccionari, cerca d’ordres i molt més.

Instal·lació

Qui teniu Ubuntu podeu fer servir aquest respositori ppa:
sudo add-apt-repository ppa:synapse-core/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade #required for Lucid only
sudo apt-get install synapse

Qui tingueu Arch Linux també podeu instal·lar Synapse des dels repositoris AUR. Sembla que la resta l’haureu de compilar si la vostra distribució no l’inclou per defecte. A la pàgina web podeu obtindre el codi font.

Traducció al català

Atès que el projecte està allotjat al Lauchpad, vaig aprofitar per fer la traducció al català. Ara per ara no s’ha inclòs (la vaig fer fa pocs dies i l’he actualitzat fa uns minuts).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.