El teu blog de Linux en català

Eines per enregistrar («screencast»)

Pel que no ho sàpiga, un «screencast» és un enregistrament digital de la sortida en pantalla de l’ordinador, enregistrar el que s’està veient en temps real a la nostra pantalla d’ordinador, per utilitzar-lo en ­«demos», presentacions, etc.

A Linux hi ha diverses eines que ens permeten realitzar screencast:

gtk-RecordMyDesktop
http://recordmydesktop.sourceforge.net

gtk-RecordMyDesktop és l’eina més popular i utilitzada en Linux per realitzar «screencast». De fàcil maneig, gtk-RecordMyDesktop genera un fitxer OGG de sortida amb àudio i vídeo.L’aplicació consumeix pocs recursos i és molt estable.

Istanbul
http://live.gnome.org/Istanbul

Istanbul té un entorn més complet que l’aplicació anterior, amb més opcions, incloent l’edició del screencast generat. Però també és molt senzill d’utilitzar i els fitxers de sortida també són en format OGG. Istanbul està disponible en els repositoris d’Ubuntu.

Kazama screencast
https://launchpad.net/~and471/+archive/kazam-daily-stable/+files/kazam_0%2B100%7Emaverick1_all.deb

Kazama screencast compta amb una interfície molt senzilla, permet pausar la gravació del screencast, editar el vídeo resultant amb Openshot o Pitivi, pujar el vídeo directament a YouTube, i gravar-ho en fomat Matroska (. Mkv).

RecorditNow
http://kde-apps.org/content/show.php/RecordItNow?content=114610

RecorditNow és l’alternativa pròpia de l’entorn KDE. En realitat es tracta d’una interfície per a KDE de RecordMyDesktop, la primera aplicació que vèiem. Té un munt d’opcions, i sens dubte és l’opció recomanada per a entorns KDE. Disponible des dels repositoris de Kubuntu.

2 comments

  • oriolsbd on 8 de desembre de 2010 at 18:14

  Reply

  Jo utilitzo el RecordMyDesktop. No coneixia ni l’Istanbul ni el Kazama. Hauré de provar-los. 🙂

  • jrosell on 29 de desembre de 2010 at 18:57

  Reply

  Jo no estic del tot content gtk-RecordMyDesktop. Provaré Istanbul i Kazama.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.