Pel que no ho sàpiga, un «screencast» és un enregistrament digital de la sortida en pantalla de l’ordinador, enregistrar el que s’està veient en temps real a la nostra pantalla d’ordinador, per utilitzar-lo en «demos», presentacions, etc.
A Linux hi ha diverses eines que ens permeten realitzar screencast:
gtk-RecordMyDesktop
http://recordmydesktop.sourceforge.net
gtk-RecordMyDesktop és l’eina més popular i utilitzada en Linux per realitzar «screencast». De fàcil maneig, gtk-RecordMyDesktop genera un fitxer OGG de sortida amb àudio i vídeo.L’aplicació consumeix pocs recursos i és molt estable.
Istanbul
http://live.gnome.org/Istanbul
Istanbul té un entorn més complet que l’aplicació anterior, amb més opcions, incloent l’edició del screencast generat. Però també és molt senzill d’utilitzar i els fitxers de sortida també són en format OGG. Istanbul està disponible en els repositoris d’Ubuntu.
Kazama screencast
https://launchpad.net/~and471/+archive/kazam-daily-stable/+files/kazam_0%2B100%7Emaverick1_all.deb
Kazama screencast compta amb una interfície molt senzilla, permet pausar la gravació del screencast, editar el vídeo resultant amb Openshot o Pitivi, pujar el vídeo directament a YouTube, i gravar-ho en fomat Matroska (. Mkv).
RecorditNow
http://kde-apps.org/content/show.php/RecordItNow?content=114610
RecorditNow és l’alternativa pròpia de l’entorn KDE. En realitat es tracta d’una interfície per a KDE de RecordMyDesktop, la primera aplicació que vèiem. Té un munt d’opcions, i sens dubte és l’opció recomanada per a entorns KDE. Disponible des dels repositoris de Kubuntu.
2 comments
Jo utilitzo el RecordMyDesktop. No coneixia ni l’Istanbul ni el Kazama. Hauré de provar-los. 🙂
Jo no estic del tot content gtk-RecordMyDesktop. Provaré Istanbul i Kazama.