El teu blog de Linux en català

OpenSUSE Tumbleweed, una altra «rolling release»

Fa menys d’una setmana que s’especulava si el futur d’Ubuntu apuntava en direcció de les rolling release. Poc a poc, hem vist que Canonical vol modificar, o si més no, permetre que els usuaris modifiquin, les versions dels programes que tenen instal·lats d’una forma fàcil des del Ubuntu Software Center, i així disposar de versions noves sense haver de buscar una PPA.

I ara és OpenSuse, qui ens sorprèn amb una versió que si que serà una rolling release, tal i com una distribució d’aquest tipus s’entén, però sense renunciar a l’estabilitat.

OpenSuse Tumbleweed, serà un projecte paral·lel a OpenSuse, amb format rolling release, és a dir, amb actualitzacions progressives, però mantenint sempre la última versió estable. És a dir, res de versions punteres e inestables com ja fa OpenSuse Factory.

Sembla que cada vegada hi ha més usuaris interessats en el sistema rolling per a les seves distribucions diàries, ja que ara no cal renunciar a l’estabilitat del sistema per a tenir-lo sempre al dia. Com sempre, la diversitat de GNU-Linux, ofereix opcions per a tots els usuaris!

1 comment

    • Jordi Ver on 8 de desembre de 2010 at 11:30

    Reply

    Interessant. Ho hauré de probar a veure que… 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.