El teu blog de Linux en català

Opera 11 beta, disponible per a GNU/Linux

Opera Software acaba de publicar la primera versió beta de l’Opera 11, una versió que porta com a principal novetat una manera molt especial de treballar amb les pestanyes mitjançant un sistema anomenat Tab Stacking, novetat que s’uneix a la ja feta per Mozilla amb Panorama.

El funcionament és senzill, bàsicament Tab Stacking ens permet agrupar pestanyes fàcilment, desplegar-les i veure què hi ha a dins només passant el ratolí per sobre. Per agrupar les pestanyes només cal arrossegar i deixar a anar les pestanyes una sobre l’altra de forma que es crea una «pestanya especial» que permet ser desplegada per mostrar el conjunt de pestanyes.

Una funcionalitat senzilla, però potent. Personalment la preferisc abans que Panorama perquè no requereix anar a una altra pantalla per reorganitzar les finestres. Tots dos sistemes de gestió de pestanyes són, de tota manera, una gran innovació.

Opera 11 beta és gratuït i té versions per a Windows, MacOSX i moltes distribucions GNU/Linux. Podeu baixar aquesta versió des de la seua pàgina oficial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.