El teu blog de Linux en català

Realtime Sunlight Wallpaper

Algun cop ja hem parlat del Realtime Sunlight Wallpaper, però la seua configuració tenia una miqueta (no molta) de complicació.

Les noves versions d’aquesta aplicació que posa el fons de la Terra on es mostra en quines parts és de nit i en quines és de dia ja inclou una interfície gràfica que ho configura tot ella soleta. Nosaltres només hem d’indicar quin tipus de mapa volem (ja sabeu que existeixen mapes diversos per representar la Terra), o bé triar el fons lunar.

Interfície de configuració del Realtime Sunlight Wallpaper

Com veieu a la captura, és possible triar si volem que el programa s’execute a l’inici de la sessió. El que fa bàsicament és baixar el fons corresponent a l’hora en que ens trobem i la zona en què ens trobem i cada pocs minuts torna a baixar una nova versió del fons actualitzat.

Sunlight Wallpaper en acció

És un programa força senzill, té una versió ppa per a l’ubuntu i també una versió compilada per a Arch (probablement mitjançant AUR). A continuació vos expliquem com instal·lar el ppa per a l’Ubuntu i compilar-lo per a qualsevol altra distribució.

Instal·lació a l’Ubuntu

Només cal afegir el repositori ppa corresponent i instal·lar el programa, que apareixerà a Aplicacions » Accessoris:
sudo add-apt-repository ppa:realtime.sunlight.wallpaper/rsw
sudo apt-get update
sudo apt-get install gtk-sunlight

Instal·lació a qualsevol altra distribució

Haureu de baixar el paquet tar.gz i descomprimir-lo:
tar zxf gtk-sunlight--ubuntu-all-1.tar.gz
cd gtk-sunlight-
make
sudo make install

Deixa un comentari

Your email address will not be published.