El teu blog de Linux en català

Proveu el nou Fedora 14 en VirtualBox

Si no sou usuaris habituals de Fedora però voleu provar la nova versió que s’acaba de publicar, o si l’utilitzeu habitualment però voleu veure les novetats que porta abans d’actualitzar-vos, us hem preparat diverses imatges de màquines virtuals amb aquesta distribució, per tal que les pugueu utilitzar en VirtualBox.

Logo de VirtualBox

En total, us hem preparat cinc imatges, una d’elles amb la versió principal de VirtualBox (amb entorn Gnome) i les altres quatre amb alguns dels tiratges (traducció al català del terme «spins» que utilitza Fedora) més interessants. Són aquestes:

Com veieu, hem escollit un tiratge per a cada entorn d’escriptori, perquè pugueu provar com funciona amb Fedora el vostre escriptori preferit. Però, a més, hi ha un petit extra, perquè hem trobat molt interessant el tiratge «Games», que porta entorn Gnome, i moltíssims jocs ja directament instal·lats, com per exemple el Battle for Wesnoth, Alien Arena, Super TuxKart, etc. Aquest tiratge que porta molts jocs i, per tant, ocupa molt espai. Per aquest motiu, hem dividit la imatge virtual de Fedora 14 Games en cinc parts, i per això l’enllaç de descàrrega us porta a la nostra pàgina d’imatges de VirtualBox, on podreu trobar tots els seus enllaços de descàrrega.

Menú de Jocs de Fedora 14 Games

Menú de Jocs de Fedora 14 Games

Per últim, recordeu que a la nostra pàgina d’imatges de VirtualBox hi trobareu moltes màquines virtuals tant amb Fedora com amb altres distribucions preinstal·lades.

  • ianpocks on 7 de novembre de 2010 at 01:40

  Reply

  bona nit

  aquesta tarda he instalat en la virtualbox fedora 14 amb kde 4.5, m’ha sembla una bona distro amb molt bones caracteristiques per enganxar a fidels usuaris de linux, comporta grans canvis tant en el que parla de kernel com llenguatge d , també l’ultima versió de python esta molt actualitzada, nomès gentoo i archlinux porten un python més actualitzats ( bueno i les versions “filles”), jo la he trobat una distro molt bona i amb bones qualitats pel nous vinguts i que volen una distro 100% amb software lliure.

  Jo de moment em quedare amb archlinux , però qui sap potser en un futur em canvio o torno a la meua distro de sempre ( debian)

  salutacions, i tot un gust llegir una pàgina web sobre linux i més encara en català.

   • oriolsbd on 7 de novembre de 2010 at 14:16
   • Author

   Reply

   Sí, Fedora és una gran distribució, i de les més veteranes. Sempre intenta estar a l’última, i això és un gran què. 🙂

   Salut!

    • Roger on 7 de novembre de 2010 at 15:02

    Reply

    En canvi Redhat RHEL 5.5 sempre te els paquets mes antiquats, en aquest cas python2.4. Sera per estabilitat, però crec que fa servir fins i tot versions de php que no s’actualitzen (la 5.1.6)… tot i això segueix sent la mes utilitzada per servidors web (comptant centos)

     • oriolsbd on 9 de novembre de 2010 at 20:59
     • Author

     Reply

     Sí, això té certa lògica. Una empresa, normalment, el que necessita és que li assegurin l’estabilitat del sistema en els seus servidors, tenir versions dels programes que estiguin molt provades (i comprovades), etc.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.