El teu blog de Linux en català

Obrir enllaços de Spotify amb el nostre navegador

Tot i que Spotify té una versió nativa per a sistemes GNU/Linux, aquesta només serveix per a comptes de pagament. Si teniu un compte lliure de Spotify, per utilitzar-lo en aquests sistemes us l’heu hagut d’instal·lar per mitjà de Wine. Ara bé, si el tenim instal·lat d’aquesta manera, el Firefox no és capaç de resoldre els enllaços de Spotify que, per exemple, un amic nostre hagi pujat al Facebook.

Error en obrir enllaços de Spotify

Error en obrir enllaços de Spotify

Per solucionar aquest problema, hem de fer el següent. Primer, obrim el nostre editor de text preferit. Per exemple, si utilitzeu gedit el trobareu a «Aplicacions>Accessoris>Editor de text». Us obrirà un fitxer en blanc. Introduïu-hi les següents línies:

#!/bin/sh
exec wine "C:Program FilesSpotifyspotify.exe" /uri "$@"

Deseu el fitxer resultant a «/home/el_vostre_usuari/ObreSpotify.sh» (recordeu-vos de canviar «el_vostre_usuari» pel nom del vostre usuari). Després, obriu l’explorador de fitxers, localitzeu el fitxer «ObreSpotify.sh», feu-hi clic amb el botó dret del ratolí i seleccioneu «Propietats». A la pestanya «Permisos» seleccioneu «Permet executar aquest fitxer com a un programa».

Ara, obriu el Firefox i aneu a l’adreça «about:config», des de la qual podem configurar el seu comportament. És possible que primer us avisi que vigileu el que feu en aquesta pàgina. En el fons de pantalla del Firefox, feu clic amb el botó dret i seleccioneu «Nou>Booleà». Com a nom, poseu-li «network.protocol-handler.external.spotify», i com a valor poseu-li «true». Després, en el fons de pantalla del Firefox feu «Nou>Cadena». En aquest cas, ha de portar per nom «network.protocol-handler.app.spotify», i com a valor li heu de posar «/home/el_vostre_usuari/ObreSpotify.sh».

Segons les instruccions que he llegit, això ja hauria de funcionar, però jo he hagut de fer una altra cosa. Des del Firefox, aneu a «Edita>Preferències». A la pestanya «Alicacions» feu una cerca de «Spotify». Com a acció, en principi us marcarà «Demana-ho sempre». Modifiqueu aquesta opció per «Utilitza altres». Us obrirà un navegador, i heu de buscar el fitxer «ObreSpotify» que acabeu de crear. Seleccioneu-lo, i ja podreu obrir els enllaços de Spotify des del Firefox.

Font | Spotify

1 comment

    • PepeReis on 29 d'octubre de 2010 at 09:53

    Reply

    He provat això fa temps i diverses vegades però la veritat és que mai me’n vaig ensortir. A més, vaig descobrir GrooveShark.com que té moltes més cançons que Spotify, no té anuncis entre cançons i és multiplataforma perquè és una aplicació web. Fins i tot podem afegir les nostres cançons si les busquem i no les trobem fent de GrooveShark un portal de música encara més gran que Spotify. També et pots registrar i fer una mica de xarxa social com a Spotify, pots compartir les cançons, les llistes, etc.

    Salut! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.