El teu blog de Linux en català

Novetats a Ubuntu One

El servei Ubuntu One ja està disponible en Ubuntu des de fa un temps, i permet tenir sincronitzades les dades entre els nostres ordinadors, apart de mantenir-nos una còpia en els servidors d’Ubuntu. D’aquesta manera si, per exemple, se’ns espatlla un disc no haurem perdut les nostres dades sincronitzades (que poden ser documents, fotografies, contactes, etc.), sinó que sempre els podrem recuperar dels servidors d’Ubuntu. A més, a través d’Ubuntu One tenim accés a la Ubuntu Music Store. El pla bàsic d’emmagatzemament (de 2 GB), anomenat Ubuntu One Basic, és gratuït.

Logo d'Ubuntu One

Fins ara, jo no l’utilitzava, perquè per a sincronitzar dades em semblava molt millor el servei Dropbox. Però darrerament hi ha hagut diverses novetats interessants relacionades amb l’Ubuntu One.

 • Avui mateix acaba d’aparèixer un servei d’Ubuntu One per a iPhone i Android, sobretot centrat en l’streaming de música. Es diu Ubuntu One Mobile, té un preu de 3,99$ al mes o 39,99$ a l’any (uns 30€ anuals). Aquest servei té un període de proves gratuït de 30 dies.
 • S’està treballant en una versió d’Ubuntu One per a Windows. Aviat tindrem disponible una versió Beta.
 • S’han modificat les tarifes dels plans de pagament (per poder obtenir més de les 2 GB gratuïtes). Els nous preus són molt competitius, i personalment estic pensant seriosament utilitzar-los. Aquestes noves tarifes consisteixen en poder ampliar l’espai de 20 GB en 20 GB. Cada ampliació d’espai que utilitzem costa 2,99$ mensuals o 29,99$ anuals. Això vol dir que per uns 23€ anuals (depenent del canvi del dòlar) tindrem fins a 22 GB (els 2 GB gratuïts més els 20 GB d’una ampliació), o 42 GB per 46€, etc.

Amb aquestes novetats, Ubuntu One augmenta molt la disponibilitat per a diversos sistemes (apart d’Ubuntu, Windows i la versió Mobile, ja es pot utilitzar en entorns KDE i també hi ha gent que l’utilitza en altres distribucions com Fedora). A més, trobo que els preus d’ampliació d’espai estan molt bé. En canvi, el preu d’Ubuntu One Mobile potser el trobo una mica car pel servei que ofereix.

  • Joan on 7 d'octubre de 2010 at 21:33

  Reply

  Doncs sí, realment fa plantejar-s’ho. Temptadors 22GB… ^^

  • Zytum on 8 d'octubre de 2010 at 06:59

  Reply

  Ubuntu One per a Windows??? Això es una de les coses que fa dir el” WTF?” o millor un “QC ?”(Que collons?…)
  Però , potser si que ho provaré encara que siguin els 2 giges

  • Roger on 8 d'octubre de 2010 at 08:36

  Reply

  Home, si paguem per l’Ubuntu One, estem també pagant per l’Ubuntu, cosa que hem sembla la mar de bé…

  Jo personalment vaig fer un donatiu d’uns 20€ fa un temps, la veritat encara hem surt a compte.

  • pere on 8 d'octubre de 2010 at 09:40

  Reply

  És molt atractiu el preu.

  Actualment tinc compte gratuïta al Dropbox, ja que a la feina em fan utilitzar Windows. En el moment que l’Ubuntu One surti en versió per Windows segur que em faig un compte de 22gb.

  • oriolsbd on 8 d'octubre de 2010 at 11:12
  • Author

  Reply

  Actualment, jo tinc 22GB en fotografies, i la mida va creixent ràpidament… 🙂 O sigui que, si vull tenir-ho tot desat, m’hauré de fer dues ampliacions, però crec que el preu és prou bo.

  El que sí m’agradaria que tingués Ubuntu One i em sembla que no ho té és la possibilitat de recuperar els fitxers esborrats recentment (per exemple, el darrer mes) i que desi còpia dels fitxers que es van modificant (també durant un mes), per poder recuperar versions antigues. Això ho fa el DropBox i va genial.

 1. Reply

  Un invent bo, a millor i crec que s’hauria de dir, que el suport a Kde es minso i fet per un voluntari, el DropBox em sembla molt millor, tot i que l’integració de L’ubuntuOne a l’Ubuntu és molt ben aconseguida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.