El teu blog de Linux en català

Indicator-monitor, qui es menja la memòria?

Existeixen infinitat de ginys útils per a l’escriptori GNOME. Un d’ells és l’anomenat indicator-monitor, que mostra els processos que s’estan menjant el processador, la RAM i l’escriptura/lectura al disc.

El giny permet establir un límit de memòria a partir del qual es mostrarà al llistat de processos del giny. És a dir, el giny no ens mostrarà tots els processos com es podrien veure des del monitor del sistema o amb una ordre tipus top, sinó que només ens mostrarà aquells processos que superen un límit de memòria que nosaltres indicarem a les preferències del giny.

El giny només actua com a monitor, no permet matar processos, però és molt interessant a l’hora de comprovar qui s’està passant amb la seua quota i així, si cal, matar el procés nosaltres mateixos. A més, el giny té la seua conya: la icona que es mostrarà a la safata serà del tipus oratge: quan hi haja processos que consumisquen molts recursos, el giny canviarà a una icona de pluja o tormenta (potser ens pot confondre amb la icona de l’oratge normal).

Baixada i instal·lació

Existeix un paquet .deb per instal·lar el giny així com un paquet .tar.gz per a altres distribucions que podeu trobar a la pàgina de baixades.

3 comments

  • Guillem on 27 d'agost de 2010 at 11:26

  Reply

  Molt útil Pau, ja està instal·lat 🙂

  • Eloi V on 27 d'agost de 2010 at 12:10

  Reply

  L’estic provant i esta molt bé 🙂

  • Joan on 31 d'agost de 2010 at 12:35

  Reply

  Molt enginyosa la manera en què es mostra al panell!! I útil, sí senyor.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.