El teu blog de Linux en català

Afegir directoris (camins o paths) a l'octave

Seguin amb l’article sobre com personalitzar l’octave, voldria explicar-vos com podeu afegir directoris a l’octave per poder-hi executar els vostres fixters .m. Amb això aconseguim, per exemple, que des de l’octave puguem invocar com a funcions del propi programa tots els fitxers .m que hàgim fet i que tinguem guardats a la nostra carpeta d’usuari.

Primer de tot executem:

gedit .octaverc

I llavors afegim els directoris (camins, en anglès, paths). En el meu cas vull que l’octave em reconegui tots els fitxers que tingui a la meva carpeta d’usuari i a la carpeta bin. Heu de canviar el nom de guillem, pel vostre nom d’usuari, i si no teniu la carpeta bin no l’afegiu.

addpath("/home/guillem")
addpath("/home/guillem/bin")
more off

Com veieu també he afegit l’opció more off, ja que no m’agrada que l’octave pagini els programes que executo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.