El teu blog de Linux en català

Neix GNULinux.cat, el portal del programari lliure en llengua catalana

Faig ressó de l’article sobre el nostre col·lectiu publicat al periòdic “La Bicicleta“, número 11 (agost del 2010)

Després de diversos anys informant i ajudant gent, les principals webs catalanes líders en programari lliure han decidit ajuntar-se per formar el portal GNULinux.cat.

La unió s’ha dut a terme per tal d’unir esforços per a la consecució d’un objectiu comú: consolidar la posició de lideratge en aquest camp i poder oferir ajuda, recursos i una assistència tècnica de primera a les persones que vulguin usar el programari lliure.

El portal està pensat per a tot tipus de públics, des de principats fins a gent avançada en la matèria. Així, només entrar a la web, hi trobareu una guia per a tots aquells que vulguin aprendre com desfer-se del problemàtic Windows per instal·lar-se l’Ubuntu, el sistema operatiu lliure per excel·lència. A més a més, podreu estar al dia de tot el que passa al món del programari lliure a través de les notícies que, diàriament, GNULinux.cat va publicant a la web juntament amb un calendari on es mostren els propers esdeveniments que tindran lloc en aquest món i al nostre país.

El programari lliure, com l’Ubuntu, no és només un sistema operatiu gratuït en català, on resulta impossible agafar virus informàtics o ser espiat, és molt més que això, ja que tothom pot veure com està fet, modificar-ne el codi per adaptar-lo a les seves necessitats, compartir-lo amb els seus veïns, estar sempre actualitzat a la última versió i descarregar-lo d’Internet sense restriccions.

A més a més, l’Ubuntu és extremadament senzill d’instal·lar i de fer servir. Fins i tot us el podeu baixar de la web www.ubuntu.com, gravar-lo en un CD i provar-lo sense ni tan sols haver-lo d’instal·lar. I si encara teniu algun dubte, el podeu resoldre preguntant-lo al fòrum de GNULinux.cat, entrant a la web www.gnulinux.cat/forum.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.