El teu blog de Linux en català

AWN Lucido, canviant el disseny de l'AWN

He estat usuari de l’avant window navigator des que es publicaren les seues primeres versions. Bàsicament ha estat el primer dock que realment es mostrava estable i era fàcil de fer servir, amb contínues millores i un desenvolupament molt actiu.

Un dels fans de l’AWN ha creat una nova versió (no és un fork exactament) a la que ha anomenat «AWN Lucido» i que inclou un redisseny força interessant i atractiu, a més de ser molt configurable. El canvi visual és la modificació del fons del dock, cosa que fa que siga més fàcil diferenciar entre les diferents àrees que hi tenim: aplicacions, ginys, etc. Aquest fork ja ha estat inclòs a la versió en desenvolupament de l’awn, així que podrem gaudir d’ell sense grans problemes.

És millor que ho veieu per vosaltres mateixos:

En aquest vídeo podeu veure com es configura:

Instal·lació

La instal·lació a l’Ubuntu és senzilla. Altres distribucions haureu de mirar-vos el wiki on es descriuen diferents maneres d’instal·lar l’awn en desenvolupament.

Si teniu l’awn instal·lat a l’Ubuntu, l’haureu de desinstal·lar (la configuració no es perdrà):
sudo apt-get remove avant-window-navigator avant-window-navigator-data awn-settings awn-applets-c-core libawn1 vala-awn && sudo apt-get autoremov

Tot seguit haureu d’afegir el respositori de desenvolupament de l’awn:
sudo add-apt-repository ppa:awn-testing/ppa

I finalment actualitzeu i instal·leu:
sudo apt-get update
sudo apt-get install avant-window-navigator-trunk avant-window-navigator-data-trunk python-awn-trunk awn-settings-trunk awn-applets-python-core-trunk python-awn-extras-trunk awn-applets-python-extras-trunk awn-applets-c-core-trunk awn-applets-c-extras-trunk

Un cop inicieu l’awn haureu d’anar a la configuració i a la secció «Preferences», a «Style», haureu de triar «Lucido» i després ja podeu anar configurant-ho al vostre gust (seguiu el vídeo que hem posat ja que vos servirà d’ajuda).

  • Guillem on 28 de juliol de 2010 at 10:16

  Reply

  Fa molt bona pinta! La veritat és que jo uso l’AWN com a selector de finestes des de fa temps i va genial! Recordo que el canvi que més em va agradar, i a partir de quan el vaig començar a usar, és que es poguessin moure les finestes que s’havien minimitzat.

  • oriolsbd on 28 de juliol de 2010 at 21:35

  Reply

  Jo també utilitzo l’AWN, i m’agrada moltíssim. Tinc ganes de provar ja el Lucido, quan tingui un moment, m’hi poso!!! 🙂

  • logoff on 28 de juliol de 2010 at 23:13

  Reply

  simplegent genail. demà perdo hores de feina per provar-lo, hehe.

   • Pau on 29 de juliol de 2010 at 08:57
   • Author

   Reply

   Bé, realment hores no perdràs. La instal·lació és prou ràpida 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.