El teu blog de Linux en català

L'Índia anuncia un portàtil de 25 euros

El ministre indi de Recursos Humans, Kapil Sibal, ha anunciat que fabricarà en massa un portàtil per un valor d’unes 1.500 rúpies, que són aproximadament uns 25 euros.? L’ordinador, serà de la mida d’un iPad, té la pantalla tàctil, lector PDF, pre-instal·lació per a videoconferències, wifi, ports USB i 2 GB de RAM. La tableta pesarà 400 grams i tindrà una pantalla de 7 polzades. A més, funcionarà amb energia solar i una bateria de 2 watts. Utilitzarà Linux per abaratir costs i contarà amb navegador d’Internet, OpenOffice, Sci-Lab, Media Player, capacitat de gestió de dispositius a distància, multimèdia i visor de contingut múltiple.

Portàtil 25 Euros

Gràcies a la producció en massa, s’espera que el preu del nou dispositiu acabi per sota dels 10 euros i  per si fós poc, el gobern indi ha decidit pagar la meitat del cost per a beneficiar a les institucions educatives. Els plans del gobern indi són introduir el portàtil al mercat a principis del 2011 i té com a objectiu general extendre la banda ample a 25.000 escoles i a 500 universitats del país. Una gran iniciativa que donarà moltes oportunitats a tots aquells que estiguin disposats a aprofitar les noves tecnologies.

  • Guillem on 26 de juliol de 2010 at 10:39

  Reply

  Ostres, estic flipant, portàtils a 25 euros, on s’ha vist això!! I amb 2 GB de RAM i plaques solars!!
  Espero que arribin aviat aquí que jo me’n vull comprar un!!
  Sinó suposo que sempre es podran comprar els portàtils per internet i que te’ls enviin…
  Per cert, sabeu quan disc dur tindrà?

  • PepeReis on 26 de juliol de 2010 at 11:15
  • Author

  Reply

  Doncs a tot arreu on he llegit sobre la notícia no he vist per enlloc la capacitat del disc dur. Però sigui la que sigui per USB un extreïble serveix… clar que depèn de com et surt més car el disc que el portàtil… jajaja

  • Sergio on 26 de juliol de 2010 at 11:29

  Reply

  Aprofito i pregunto… del processador se’n sap res? 🙂

  • PepeReis on 26 de juliol de 2010 at 12:02
  • Author

  Reply

  Que està tot dissenyat per un dels millors enginyers de sistemes de la Índia… jeje

  • viktor on 26 de juliol de 2010 at 23:55

  Reply

  Quin mal a la vista!

  Us imagineu un titular tipus “Penedès anuncia vi a 25 cèntims el litre”? A que sona malament? A que hi falta l’article? Doncs aquí igual. No és “Índia”, sinó “l’Índia”.

   • Pau on 27 de juliol de 2010 at 07:30

   Reply

   Bon apunt, Víctor.

    • Roger on 27 de juliol de 2010 at 11:38

    Reply

    Però llavors seria:
    La Catalunya fabricarà un vi de 25 centims?
    O:
    Catalunya fabricarà un vi de 25 centims.

    Suposo que depèn del lloc. A mi s’em fa estrany quan els valencians parlen de “l’Anglaterra” però en fi, no l’hi donaria massa importància. I menys si no estem segurs de si es pot o no dir (a no ser que algú ho sapigui del cert).

     • Guillem on 28 de juliol de 2010 at 10:15

     Reply

     Pel que recordo quan vaig estudiar a l’escola català, hi ha una sèrie de països que en català porten article determinat (el i la), mentres que d’altres no. Busqueu-ho en un llibre de gramàtica que hi ha de sortir. Així amb article hi trobarem:

     La Xina, el Rosselló, el Penedès, la Índia, la Secuita, etc.

     I sense article trobarem:

     Catalunya, Valls, Tarragona, Andorra…

     Salut!!

  • PepeReis on 27 de juliol de 2010 at 14:30
  • Author

  Reply

  Jo he pensat el mateix que en Roger… però sí que és veritat que sento a dir “He anat a l’Índia” i no he sentit gaire “He anat a Índia”, d’altre banda hi ha gent que diu “He anat als EEUU” i gent que diu “He anat a EEUU”…

  • adam on 27 de juliol de 2010 at 18:37

  Reply

  jo en vull un!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.