El teu blog de Linux en català

Treballar amb el terminal com si fos el «vi»

Aquesta setmana, el Pau va proposar una enquesta molt interessant, preguntant quin és el nostre editor de text preferit. Pels resultats que hi ha fins ara, m’ha sorprès força que el «vi» estigui en segon lloc. M’ha fet gràcia, perquè em pensava que jo era l’únic friki que l’utilitzava, apart del Gil Forcada, clar. 🙂

Hi ha una manera de fer que, quan treballem des del terminal, puguem utilitzar-hi el mode «Escape» del vi. És a dir, que si premem la tecla «Esc», a partir de llavors puguem esborrar la línia sencera escrivint «dd», canviar una paraula escrivint «wc» o recuperar ordres anteriors amb la lletra «k». Per poder accedir a aquest mode de funcionament, des del propi terminal hem d’escriure el següent:

set -o vi

A partir d’aquest moment, ja tenim habilitat el mode «Escape» en el terminal. Si, a més, volem que aquesta opció se’ns activi de forma predeterminada, cal que editem el fitxer «/home/el_nostre_usuari/.profile» (també ens serviria el fitxer «.bashrc»):

vi /home/el_nostre_usuari/.profile

Al final d’aquest fitxer, hi hem d’afegir el «set -o vi» i el proper cop que ens connectem a un terminal ja ho tindrem activat de forma automàtica.

Documentació | Utilització del vi

Deixa un comentari

Your email address will not be published.