El teu blog de Linux en català

Dissenya la disposició dels mobles a casa teva

Si esteu pensant a canviar-vos de casa o si canviar els mobles de la vostra habitació, Sweet Home 3D és la vostra aplicació. Amb Sweet Home 3D podreu dissenyar la distribució dels mobles d’una habitació o d’una casa sencera.

Logo de Sweet Home 3D

Per a instal·lar-nos aquesta aplicació, si tenim Ubuntu podem fer-ho configurant primer el repositori GetDeb, tal i com ja vam explicar. Quan els tingueu configurats, podeu instal·lar el Sweet Home 3D mitjançant el paquet «sweethome3d» en el Synaptic o, si ho preferiu, des d’un terminal:

sudo apt-get install sweethome3d

Un cop instal·lat, us trobareu el programa a «Aplicacions>Accessoris>Sweet Home 3D».

Si utilitzeu una altra distribució, podeu baixar-vos el programa des de la pàgina de descàrregues de Sweet Home 3D. És un fitxer «.tgz» que podeu descomprimir en el directori que us interessi, i des d’allà el podreu executar fent doble clic sobre el fitxer «SweetHome3D».

Disposició de mobiliari amb Sweet Home 3D

Disposició de mobiliari amb Sweet Home 3D

El programa és molt senzill d’utilitzar. Primer cal dibuixar les parets de l’habitació o de les habitacions i anar posant els mobles. Els mobles que hi ha tenen unes mides inicials, però podem modificar-les per tal que coincideixin amb les dels nostres mobles. A més, el programa ens va mostrant com queda en una visualització 3D (d’aquí el nom del programa), que podem apropar, allunyar, girar, etc.

Font: Ubuntips

3 comments

  • Rafel on 17 de juliol de 2010 at 20:35

  Reply

  A mi este programa em triomfa moltíssim,hehehe. Jo quan m’avorrixc em dedique a fer “intents” de disseny de com seria la meua casa ideal XD.
  Jo el recomane encara que siga per diversió. I s’hi poden descarregar paquets amb nous mobles, i fins i tot, cotxes.

  • Guillem on 17 de juliol de 2010 at 21:02

  Reply

  Ostres!! Doncs gran programa. Jo també havia pensat en dissenyar la meva casa idea, de fet sempre vaig apuntant les idees en un llibreta. Potser ja ha arribat l’hora d’informatitzar-me 🙂

  • xavifumi on 29 de juliol de 2010 at 09:44

  Reply

  Per si algu li interessa, és possible exportar els dissenys finalitzats, obrir-los amb blender, i llavors fer renderitzats de més qualitat (que és on potser justeja més el programa!)
  http://www.atareao.es/diseno/blender/sweet-home-3d-blender-y-yafaray/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.