El teu blog de Linux en català

Motor de cerca de GNULinux.cat

Per tal de facilitar-vos la cerca d’informació entre els nostres continguts, a GNULinux.cat posem a la vostra disposició un motor de cerca, integrable en la barra de cerques del Firefox i en la barra principal del Chromium.

Per instal·lar-lo en el Firefox, només cal anar a la nostra pàgina principal. Si feu clic sobre la icona que teniu a la barra de cerques, us apareixerà l’opció «Afegeix “GNU/Linux.cat”». Si el seleccioneu veureu com, a partir de llavors, entre els motors de cerca que podeu utilitzar hi trobareu també el nostre, de forma que podreu cercar paraules en els nostres articles estigueu a la pàgina que estigueu.

Instal·lació del motor de cerca de GNULinux.cat

Instal·lació del motor de cerca de GNULinux.cat

A més, resulta molt interessant establir una drecera de teclat per tal de facilitar la cerca a la nostra pàgina des de la barra d’ubicacions. Per a fer-ho, tornem a fer clic sobre la icona de la barra de cerques, i escollim l’opció «Gestiona els motors de cerca». A la finestra que s’obri, seleccionem el motor que ens interessi (en el nostre cas, el «GNU/Linux.cat») i fem clic a «Edita la paraula clau». Per exemple, jo hi he posat «gl».

Drecera de teclat per al motor de cerca al Firefox

Drecera de teclat per al motor de cerca al Firefox

A partir d’aquest moment, estiguem on estiguem, podem cercar una paraula o un text a GNULinux.cat escrivint a la barra d’ubicacions el següent:

gl  text_a_cercar

Per a integrar aquest motor de cerca en el navegador Chromium és encara més senzill. Només pel fet d’entrar a la nostra pàgina principal el Chromium ja s’instal·la el motor de cerca. Ara, només cal activar la drecera de teclat. Per a fer-ho, anem al menú d’opcions i, a la pestanya «Opcions bàsiques» hi trobarem la secció «Cerca predeterminada». Fem clic sobre «Gestiona».

A la finestra que se’ns obrirà, hi trobareu el motor de cerca de GNULinux.cat. Seleccioneu-lo i feu clic a «Edita». En el camp «Paraula clau» poseu-hi la drecera de teclat que us interessi (en el meu cas, hi he posat també «gl», com al Firefox). I ja podreu cercar qualsevol text a la nostra pàgina directament des de la barra d’ubicació escrivint «gl text_a_cercar».

Drecera de teclat per al motor de cerca al Chromium

Drecera de teclat per al motor de cerca al Chromium

  • Jaume on 16 de juliol de 2010 at 09:10

  Reply

  Gràcies pel motor de cerca!

  • Rafel on 16 de juliol de 2010 at 18:40

  Reply

  Ja l’he afvegit.
  Agraïxc moltíssim la idea.

  • Guillem on 16 de juliol de 2010 at 19:58

  Reply

  Tot un plaer!

  Gràcies a vosaltres per llegir-nos i comentar 🙂

  • Marc on 26 de gener de 2011 at 00:23

  Reply

  Fet! 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.