El teu blog de Linux en català

Spotify publica un client nadiu per a GNU/Linux

Spotify és una aplicació que sota una interfície semblant a la del Songbird (o iTunes) permet escoltar qualsevol cançó que vulguem només cercant-la (incloent-hi cançons comercials, per descomptat). Fins ara, Spotify només funcionava a GNU/Linux si s’executava amb wine o bé amb Spokify a KDE (només amb comptes de pagament).

Ara sembla que per fi, després que els usuaris hagen demanat a la pàgina de propostes la creació d’una versió nativa per a GNU/Linux, els desenvolupadors s’han animat i l’han fet: però només per als comptes de pagament. Això és degut al fet que encara no s’ha pogut implementar el tema dels anuncis, que és el mitjà pel qual l’Spotify ens pot oferir la música debades. Aquesta versió nativa fa servir les biblioteques Qt.

Els d’Spotify han habilitat un repositori per a Debian/Ubuntu sense suport. Si teniu un compte Spotify Premium i voleu instal·lar-lo, només cal que executeu les següents ordres. Primer afegiu aquesta línia al vostre /etc/apt/sources.list:
deb http://repository.spotify.com stable non-free

Després haureu de baixar i activar la clau del repositori:
gpg --keyserver wwwkeys.de.pgp.net --recv-keys 4E9CFF4E
gpg --export 4E9CFF4E |sudo apt-key add -

I finalment actualitzeu i instal·leu els paquets necessaris:
sudo apt-get update
sudo apt-get install spotify-client-qt spotify-client-gnome-support

Amb això ja el tindreu instal·lat i només caldrà executar «spotify» a un terminal, no he vist que es cree cap accés directe a cap dels menús del GNOME (potser a KDE sí que es crea).

  • Eloi on 13 de juliol de 2010 at 18:31

  Reply

  A mi no em deixa instal·lar el spotify-client-gnome-support em diu això:
  spotify-client-gnome-support:
  Depèn: gconf2 (>=2.28.1-2) però s’instal·larà 2.28.1-0ubuntu1
  I no em deixa fer res al respecte…
  Que haig de fer?

  Merci!

   • oriolsbd on 13 de juliol de 2010 at 18:59

   Reply

   A mi també em dóna el mateix problema. Has intentat executar-lo havent instal·lat únicament l’altre paquet? A mi em demana l’usuari i la contrasenya del meu usuari de Spotify. A partir d’aquí no puc passar, perquè no tinc compte Premium, però potser funciona. El paquet que no et deixa instal·lar potser només serveix per a una millor integració amb Gnome.

  • Roger on 13 de juliol de 2010 at 18:31

  Reply

  Segurament l’excusa de soportar només la versió de pagament, esta feta a pròposit, però en qualsevol cas es una bona excusa per subscriure’s a aquest magnific servei.

  • oriolsbd on 13 de juliol de 2010 at 18:35

  Reply

  Gran notícia! 🙂
  El programa encara està una mica verd. Apart que només es pot utilitzar amb compte Premium, no pot reproduir música local del nostre disc dur.
  Però cal tenir en compte que només és una versió prèvia, i s’ha d’aplaudir que s’hi hagin posat. A petició dels usuaris, clar, però és que n’hi ha d’altres que ni així s’hi posen.

  • eloi on 13 de juliol de 2010 at 19:06

  Reply

  Ja ho he provat i no em deixa pas… em diu el mateix error…

  • Pau on 13 de juliol de 2010 at 21:09
  • Author

  Reply

  És curiós, jo no he tingut cap problema per instal·lar-lo. Possiblement siga alguna dependència que no se satisfà i que jo tinga en algun repositori.

  • Arnau on 13 de juliol de 2010 at 22:58

  Reply

  Jo tampoc he tingut cap problema per instal·lar-l’ho. No tinc compte Premium però he aconseguit obrir-ho i mostrar la pantalla d’inici de sessió.

  • Bernat on 15 de juliol de 2010 at 23:40

  Reply

  Jo avui l’he pogut instal·lar i abans no podia. Val a dir, que ha detectat una versió nova per actualitzar del spotify-client-qt, no se si això hi pot tenir res a veure…

   • oriolsbd on 16 de juliol de 2010 at 11:01

   Reply

   Segurament sí hi té a veure. També es deu haver modificat el paquet “spotify-client-gnome-support”, i li deuen haver canviat la dependència del paquet gconf2 perquè depengui de la que hi ha a Lucid.

   Apart d’això, hi ha hagut un altre canvi (tot i que encara no ho he pogut comprovar). En principi, ara funciona també amb els usuaris Unlimited, i no només els Premium. Els Unlimited som aquells que ens vam donar d’alta gratuïtament amb invitació fins ara fa un mes (més o menys).

   Salut!

    • xavifumi on 16 de juliol de 2010 at 18:14

    Reply

    Doncs Oriol, em temo que els que vam entrar per invitació, al canviar els tipus de compte, ens van degradar a Spotify Free…. Els premium són els que paguen 10€ i els unlimited 5€

Deixa un comentari

Your email address will not be published.