El teu blog de Linux en català

Síntel, el videojoc

Ara que ja estan polint els detalls de Síntel, l’última pel·lícula lliure creada per la Fundació Blender, un petit grup d’usuaris del programa, ha decidit realitzar-ne la versió interactiva.

Model lowpoli de Síntel

Per a qui no conegui el projecte Durian, ni li soni de res l’Institut Blender, farem una petit resum del tema. L’Institut Blender és el responsable del manteniment de Blender, el paquet lliure de creació 3d, animació i post-producció. Per a demostrar el potencial del seu programari i per a provar-lo en un entorn de treball real, un cop l’any aproximadament, l’Institut organitza un taller amb l’objectiu de crear un producte desenvolupat casi íntegrament amb Blender (les altres eines que s’utilitzen també són gairebé totes lliures ja que les estacions de treball de l’Institut Blender estan equipades amb Ubuntu).

Així doncs, un grup de voluntaris són seleccionats per a formar part del projecte, al qual li assignaran un nom de fruita (per a tenir un nom inicial), llavors l’equip es trasllada a Amsterdam, a les instal·lacions de l’Institut Blender i allà resideixen fins a la finalització del projecte (els voluntaris tenen l’estada pagada i reben una petita ajuda per a mantenir-se, però no tenen un sou real).

Fins ara hem vist tres productes sortits dels tallers (més el material didàctic sobre Blender que està disponible a la seva botiga electrònica): del projecte Orange en va sortir el curtmetratge Elephant’s dream, el projecte Peach es va convertir en Big Buck Bunny, el projecte Apricot va realitzar el videojoc Yo!Frankie, inspirat en el món de Big Buck Bunny, i finalment el Projecte Durian està acabant Síntel, un curtmetratge èpic-medieval sobre una jove que busca un drac…

I aprofitant l’argument d’aquest últim, un grup de desenvolupadors han decidit crear, Síntel the game, un RPG en tercera persona, totalment lliure que funciona gràcies al BGE, el motor interactiu de Blender. Tot i que el bloc va ser estrenat el passat cap de setmana, ja fa mesos que l’equip hi treballa, i de moment es troben reconstruint la ciutat d’Ishtar, que apareixerà al curtmetratge. Inicialment, el joc està pensat perquè en una tarda es pugui acabar, però el que és realment interessant d’aquests projectes, com ja van fer amb Yo!Frankie, és la participació de la comunitat d’usuaris de Blender, qui tindrà disponible el material, i podrà crear noves aventures per a allargar la durada del joc, ja que degut a l’estil d’aquest, hi poden haver diferents missions o trames, que es poden jugar simultàniament.

Esperem que aquest projecte arribi a veure la llum, però el procés de creació d’un joc d’aquest tipus és lent, sobretot quan s’ha de fer en el temps lliure dels desenvolupadors. Però mentrestant, ens haurem de conformar amb poder veure el curtmetratge el proper més de setembre un cop se n’hagi fet l’estrena al Netherlands Film Festival.

2 comments

  • oriolsbd on 5 de juliol de 2010 at 19:29

  Reply

  Quina passada de trailer!! 🙂

  I el joc… A veure si el treuen aviat.

  • xavifumi on 6 de juliol de 2010 at 12:04
  • Author

  Reply

  Doncs si que té molt bona pinta! tant el curt (que es veu impresionant!) com el joc, ja que es tracta d’un genere poc explotat en quant a programari lliure!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.