El teu blog de Linux en català

K3b 2.0, amb suport per gravar Blu-Ray

Els desenvolupadors de K3b han anunciat la versió final de K3b 2.0: una versió completament adaptada a Qt4 i que com a gran novetat presenta el suport per a gravar discos Blu-Ray.

K3b 2.0 corregeix un nombre molt gran d’errors que a la versió 1.0 feien que el programa no fora del tot estable. La integració amb KDE4 és gairebé total: es fa servir la capa solid per a la comunicació amb el maquinari, tot el tema d’icones i botons són també de KDE4 i el programa continua sent tan potent com sempre ho ha estat, però més estable.

Interfície del k3b 2.0

K3b és probablement el paquet de gravació de cd/dvd més complet que hi ha actualment per a GNU/Linux i el que presenta un aspecte més clàssic. Tot i així, atès que existeixen certes limitacions a nivell de mòduls lliures de maquinari, el rendiment de les aplicacions lliures de gravació no és el millor. Per això vull comentar el fet que existeix una alternativa privativa i de pagament: Nero. Per descomptat no és l’opció recomanada, però probablement és interessant veure la diferència de rendiment que existeix entre ambdós programes. Sembla que NeroLinux ara és tan «potent» com la seua versió per a Windows.

De K3b 2.0 sembla que encara no hi ha paquets disponibles per a cap distribució excepte per a Arch Linux (probablement Gentoo i altres en desenvolupament també l’afegiran). Així que per ara només podreu instal·lar-lo compilant des de les fonts.

3 comments

  • F. Christian on 2 de juliol de 2010 at 12:21

  Reply

  Calla, que Nero AG es desperta. Potser aixís no farem petar més gravadores.

 1. Reply

  “una versió completament portada ” et pelaré PAU, en català ADAPTEM les versions, no les PORTEM a cap lloc 😛

   • Pau on 4 de juliol de 2010 at 19:15
   • Author

   Reply

   Hahahahha, gràcies! Ara ho corregisc.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.