El teu blog de Linux en català

Jornades a Alacant i València aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana hi ha dos esdeveniments molt interessants al País Valencià.

El primer són les «I Jornades sobre difusió de programari informàtic en valencià» a la Universitat d’Alacant. Jo hi participaré fent una xarrada sobre «Procés de localització de programari» (i.e. software translation). També parlaré una mica de Softcatalà i Softvalencià. Les jornades començaran a les 9.30h i entre els assistents se sortejaran alguns premis pels quals paga la pena vindre. També hi participarà Gema Ramírez, d’Apertium, el traductor lliure que actualment es fa servir a Softvalencià i que properament també es farà servir a Softcatalà. Finalitzarà la jornada en Robert Escolano, redactor principal de la proposta de traducció de programari al valencià.

El segon esdeveniment, més relacionat amb el programari lliure, és la «Festa Lúcida», la festa de llançament de la Ubuntu Lucid Lynx que se celebrarà els dies 22 i 23 maig de 2010 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània a València. Allà trobareu a molta gent relacionada amb el programari lliure i el català: la gent de Ubuntu.cat, el Toni Hermoso, el David Planella, jo mateix. Es faran diverses xarrades, allà jo parlaré una estona sobre Softvalencià. El David Planella parlarà sobre Canonical en general i sobre la traducció de l’Ubuntu. En Toni farà un taller de vídeo obert (que, per cert, caldrà preguntar-li sobre el tema VP8). En Giorgio Grappa també farà una xarrada sobre l’evolució del programari lliure fins arribar a Ubuntu.

Aquest segon esdeveniment no és per als que odieu l’Ubuntu a mort, ja que serà dia Ubuntu a tope d’aquestos en que la gent només parla d’Ubuntu. Vos esperem a tots dos esdeveniments!

1 comment

    • xavifumi on 20 de maig de 2010 at 11:03

    Reply

    Doncs anims per les jornades! per si no quedeu empatxats d’ubuntu us passo un enllaç de Big Bang theory on també l’esmenten! XD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.