El teu blog de Linux en català

Muntatge de fotos+música amb PhotoFilmStrip

PhotoFilmStrip és un dels programes més senzills que he vist fins ara per fer muntatge fotos+vídeo. Cal aclarir que és tan senzill com limitat: ofereix una interfície on només cal arrossegar les fotos i posar-les en l’ordre que volem que apareguen. En el següent pas necessitarem especificar alguns paràmetres del vídeo que es crearà, així com la música de fons (si en volem). El passi de diapositives s’adaptarà a la durada de la cançó triada.

El programa també permet aplicar dos efectes bàsics sobre cada diapositiva: blanc i negre o sèpia. La transició per defecte serà un esvaïment entre les diapositives. Poca cosa. No obstant, la facilitat d’ús és abrumant: no havia vist mai cap programa d’aquest tipus tan senzill. L’estètica de la interfície recorda una mica a la del PiTiVi. Per crear una presentació de diapositives (en format vídeo) només caldrà:

 1. Arrossegar les fotos a l’espai de treball del programa
 2. Posar-es en l’ordre que vulguem
 3. Fer clic sobre el botó de finalització
 4. Triar els paràmetres de creació del vídeo així com la música a fer servir

El resultat és prou acceptable i el programa no peta en cap moment. Ara caldrà veure com evoluciona i quines millores incorporarà: podrà incloure vídeo? triar la trasició entre diapositives? És clar que això podria fer més complicat el muntatge, però potser serien altres coses bàsiques per afegir.

Existeixen paquets per a Windows, Mac i Linux (precompilats per a Debian/Ubuntu i fonts). Des de la pàgina de baixades podreu obtindre els diferents instal·ladors. El programa encara no es troba traduït al català, així que si us agrada, no dubteu en contactar amb ells.

Interfície del PhotoFilmStrip

  • Joan on 17 de maig de 2010 at 16:03

  Reply

  Quina bona pinta!

  No peta XD

  • xavifumi on 17 de maig de 2010 at 18:42

  Reply

  és molt interessant el programa! a més permet animar una mica les fotos perquè quedi més “treballat”. Comparteixo un video on es veuen les “possibilitats” que ofereix!

  • Miquel on 9 d'agost de 2010 at 01:27

  Reply

  hola
  sabeu com afegir subtítols? he llegit que s’han de crear uns arxius .srt (o quelcom semblant) però que van apart de la funció de renderitzar i no ho acabo d’entendre.

  trobo que els arxius generat són molt pesats: d’un grup de fotos, que totes juntes (17) pesen unes 5 MB, s’ha transformat en un arxiu de 114MB (ho he exportat a 640×360) amb còdec XVID MPEG4 a 25fps (7 segons de durada a cada foto), sense posar-hi cap efecte especial.

  lo de la música ho he descobert després d’adjuntar-hi un arxiu de so de 3 minuts.. ..que és el que ha durat un vídeo inicial de 40 segons.

  gràcies

   • Pau on 9 d'agost de 2010 at 06:49
   • Author

   Reply

   Hola Miquel,

   No tinc clar que el programa permeta afegir subtítols. Això ho hauràs de fer a part amb algun programa com Arista o Avidemux.
   http://gnulinux.cat/2008/10/afegir-subtitols-a-un-video-amb-avidemux/

    • Miquel on 9 d'agost de 2010 at 09:03

    Reply

    gràcies Pau

    provaré el que tu expliques.
    del pes de l’arxiu, suposo que si la nova versió permet fer .flv pessarà menys.

    gràcies de nou

Deixa un comentari

Your email address will not be published.