El teu blog de Linux en català

Manual d’instruccions oficial per a Ubuntu Lucid Lynx

Junt amb Ubuntu 10.04, també ha sortit un manual d’instruccions oficial (una guia d’iniciació de fet) que resol els dubtes més comuns que es pot trobar un usuari que comença.
El Manual va des de com descarregar Ubuntu i grabar-lo en un CD, fins a resolució de problemes comuns un cop està instal·lat, passant per a instruccions precises d’instal·lació, i explicació del funcionament dels programes inclosos en l’instal·lació. Encara no me l’he llegit sencer, però m’ha agradat molt que en les explicacions tot i que s’ometin les parts més tècniques, en fa unes pinzellades i dona l’enllaç a la corresponent secció de la documentació on-line d’Ubuntu.
La tria d’errors comuns m’ha semblat molt correcta: Com recuperar el sistema d’arrencada GRUB després d’instal·lar windows, com recuperar el sistema gràfic, com restablir la contrasenya d’administrador…

Us recomano als que vulgueu començar a fer servir GNU/Linux, que ho proveu amb l’ajuda d’Ubuntu i d’aquesta guia d’iniciació, i que abans de preguntar pels fòrums la consulteu.
També als usuaris amb una certa experiència amb Ubuntu us recomano llegir els titulars dels apartats, que potser us desvetlla alguna funció que no coneixíeu, o una forma més ràpida de resoldre certs problemes.

PD: La guia de moment només està disponible en anglès. Amb el temps aniran sortint altres idiomes.

getting-started-with-ubuntu

Deixa un comentari

Your email address will not be published.