El teu blog de Linux en català

Repositoris a android amb apktor

Des de fa un temps disposem de repositoris a Android mitjançant un programa anomenat aptoide, però aquest no és compatible amb tots els terminals i té alguns problemes. Sota la mateixa base s’ha creat apktor, aprofitant el mateix sistema de repositoris, però essent compatible amb pràcticament tots els terminals (m’està funcionant a mi amb un HTC tattoo sense cap modificació).
apktor_1apktor_2Aquests repositoris ens permeten instal·lar programes que no estiguin al Android Market, ja sigui per una suposada incompatibilitat amb el nostre terminal (com estem sufrint els que tenim terminals amb pantalles QVGA) o per qualsevol altra cosa. A mi per exemple em va permetre instal·lar de forma molt fàcil el Navegador SkyFire, que no tinc al market.
El sistema funciona molt bé, i obre tot un món de noves possibilitats, però també té els seus inconvenients. S’ha de vigilar amb els repositoris ja que alguns permeten la pujada de aplicacions de forma pública i transparent, el que fa que no es pugui assegurar que totes les aplicacions són segures. S’ha de vigilar amb els permisos que demana cada aplicació no fos cas que ens estiguéssim instal·lant algun tipus de malware.

El programa quan s’acaba d’instal·lar, no té cap repositori afegit,però al iniciar-lo per primer cop et pregunta si vols afegir el seu, per a disposar d’alguns programes. La veritat és que el seu repositori té molt poca cosa, i el programa mateix et suggereix que cerquis enllaços d’altres repositoris per ampliar la llista d’aplicacions disponibles.
Aquesta cerca podria ser alguna cosa com “aptoide repository“. Un cop tinguem l’enllaç només cal anar a l’aplicació i afegir-lo com a repositori per a veure com creix la nostra varietat d’aplicacions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.