El teu blog de Linux en català

El llibre digital

El dia de Sant Jordi, vaig llegir una anotació molt interessant a Telejet Garrotxa sobre el llibre digital. En ella, ens expliquen perfectament com funciona, les característiques principals que ha de tenir, i què hem de tenir en compte si en volem comprar un.

Llibre digital

Llibre digital

Us reprodueixo una part del que hi expliquen, tot i que us recomano que llegiu l’article sencer:

El llibre digital és una evolució del llibre tradicional en paper. També anomenat e-book ens permetrà llegir llibres en format electrònic de la mateixa que si llegíssim un llibre en paper, però amb petites diferències.

Característiques principals

– Anotacions: ens permet posar anotacions a les pàgines i fer subratllats (atenció: no tots els dispositius ho permeten)

– Punt de pàgina: quan el tanques automàticament queda guardada la pàgina on estaves llegint.

– Mida de lletra: es pot configurar en tot moment la mida de la lletra al teu gust.

– Facilitat d’ús: quan volem passar pàgines senzillement només cal apretar un botó, amb el gran avantatge que no cal anar doblegant pàgines anar llegint. Si ets del que llegeixes llibres quan estàs el llit veuràs que és molt més còmode.

– Lectura còmoda: molta gent té por que a l’hora de llegir un llibre d’aquests es cansi la vista. Doncs no serà així perquè no emet llum com ho faria un monitor d’ordinador. Funciona de tal manera que no emet llum i per tant no ens cansarà la vista, la visió serà similar a la d’un llibre tradicional, no hi han reflexes i pots llegir a l’aire lliure sota un arbre i veure-ho perfectament. Això sempre que disposi de la tecnologia de tinta electrònica (e-ink), cal anar amb compte ja que hi ha dispositius que no tenen aquesta tecnologia i que es pretèn que es facin servir com a lectors digitals (com ara l’iPad, aquest sí que et cansaria la vista)

– Durabilitat de la bateria: com que no emet llum no gasta pràcticament res, només quan passem la pàgina, i per tant les bateries duren moltíssim (estem parlant de un o dos mesos sense recarregar la bateria)

Font: Garrotxa Telejet

  • Rodaimos on 25 d'abril de 2010 at 18:53

  Reply

  Però no serveix per nivellar la taula 🙂

  • xavi on 26 d'abril de 2010 at 00:21

  Reply

  Sembla interessant, peeeerò… un dels motius pels quals vull tenir casa pròpia quan sigui gran és per tenir biblioteca pròpia 😀

  Si mai m’he de menjar aquestes paraules serà divertit, però per part meva espero i desitjo que no triomfi xd

  • oriolsbd on 26 d'abril de 2010 at 09:00

  Reply

  Rodaimos, tens raó. Les noves tecnologies mai no podran substituir totes les funcionalitats que teníem amb els sistemes tradicionals. 🙂

  • Maria on 22 de maig de 2012 at 22:05

  Reply

  Hola, consideramos que la actividad de la lectura es muy importante para la sociedad y para la formación de las personas. Por esa razón, en la universidad hemso decidido escoger este objeto de análisis y hacer un estudio sociológico sobre el libro electrónico y el libro tradicional. ¿Nos podríais contestar esta pequeña encuesta?
  Link: http://www.e-encuesta.com/answer.do?testid=33W8kbN+avU%3D&chk=1

  Muchísimas gracias!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.