El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 11.3 Milestone 5

Ahir es va fer pública la cinquena Milestone d’OpenSUSE 11.3. OpenSUSE és una de les distribucions més conegudes i utilitzades i, segurament, de les millor aconseguides visualment. Si voleu provar-la, podeu baixar-vos el DVD o CD d’instal·lació a la pàgina de descàrrega d’aquesta Milestone. Ull, la versió de 64 bits d’aquesta Milestone té un error important (Bug #595545) que fa que no pugui ser instal·lada. Sí que es pot instal·lar sense problemes la versió de 32 bits.

Podeu trobar les característiques principals d’aquesta Milestone a l’anunci del seu llençament, on també podreu veure les característiques d’aquesta versió beta, entre les quals cal destacar les següents:

  • Utilitza KDE 4.4 (entorn gràfic predeterminat) o Gnome 2.30
  • S’ha afegit el programa xdiskusage, que permet visualitzar gràficament l’ocupació del disc
  • Utilització del controlador lliure Nouveau per a les targetes NVIDIA
  • Millores d’integració del KMS amb targetes Intel i NVIDIA
  • Diverses millores de seguretat en les connexions amb ssh
  • S’ha substituït cron per cronie

En OpenSUSE, les versions de proves no tenen la nomenclatura més habitual d’Alpha i Beta, sinó que cada versió de proves és una Milestone. En el cas d’OpenSUSE 11.3, hi ha previstes 7 Milestones, 2 Release Candidate (RC) i una GoldMaster abans de l’alliberament de la seva versió definitiva, que està previst per al 15 de Juliol.

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Beta i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

Font: MuyLinux

Deixa un comentari

Your email address will not be published.