El teu blog de Linux en català

Beta de Fedora 13 (Goddard)

Ja ha sortit la versió Beta de Fedora 13 (Goddard). Fedora és una de les distribucions més conegudes i utilitzades, i sempre s’ha caracteritzat per proporcionar les últimes versions del programari GNU/Linux. El nom clau d’aquesta nova versió prové de Robert Hutchings Goddard, pioner en el camp dels coets. En principi, aquesta Beta estava programada per al dia 6 d’abril, però el seu llençament s’ha posposat una setmana. Si voleu provar-la, podeu baixar-vos el DVD o CD d’instal·lació a la pàgina de descàrrega de la versio Beta de Fedora.

Fedora 13 Beta

Fedora 13 Beta

Podeu trobar les característiques principals d’aquesta versió Beta a l’anunci del seu llençament., on també podreu veure les característiques d’aquesta versió beta, entre les quals cal destacar les següents:

  • En connectar una impressora nova, els seus controladors s’instal·laran de forma automàtica
  • Els següents programes seran instal·lats de forma automàtica: El gestor de fotografies Shotwell, l’eina de còpies de seguretat Deja-dup, el client de Twitter i Identi.ca Pino, i l’utilitat d’escanejat Simple Scan
  • S’ha millorat àmpliament el Network Manager
  • S’ha afegit un administrador de color per assegurar que el que veiem per pantalla és el que posteriorment s’imprimirà, per millorar el color en escanejar, etc.
  • Millors suport per a iPod i iPhone
  • Suport 3D per a targetes NVIDIA amb el controlador lliure Nouveau

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Beta i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Fedora 12. La versió final està prevista per al 18 de Maig .

1 comment

  1. Reply

    Sembla que tenim un bon competidor per al linx!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.