El teu blog de Linux en català

L'Ubuntu, l'alternativa gratuïta al Windows

Aquest 29 d’abril surt la nova versió de l’Ubuntu amb el nom de Linx Lúcid. L’Ubuntu és una sistema operatiu lliure que ens permet fer funcionar el nostre ordinador d’una manera òptima sense haver de pagar cap tribut a Microsoft.

D’entre les seves virtuts en destaquem que és en català, la simplicitat amb què s’instal·la i s’instal·len nous programes i l’absència de virus informàtics.

A més a més, l’Ubuntu ens permet estalviar, ja que podem reaprofitar ordinadors vells que vagin lents, no cal comprar cap antivirus, cada sis mesos s’actualitza a la versió més nova i els programes segueixen sent compatibles amb les versions antigues. A més a més, porta de sèrie un navegador d’Internet, un programa de missatgeria instantània, un programa compatible amb el Word per fer documents, un programa per editar i classificar les fotografies, un reproductor de vídeo que suporta tots els formats, un reproductor de música molt semblant a l’iTunes i un bon grapat de jocs per matar l’avorriment.

L’Ubuntu el podem descarregar de la web www.ubuntu.com i el podem instal·lar al costat del Windows; així, quan engeguem l’ordinador podrem escollir el sistema que preferim. També el podem provar sense haver-lo d’instal·lar iniciant l’ordinador des del CD que ens hem descarregat. Prova’l, no en quedaràs decebut.

Article publicat al periòdic “La Bicicleta“, número 10 (abril del 2010)

  • Zytum on 9 d'abril de 2010 at 09:15

  Reply

  I encara es queden curts esmentant les exe?lències que comporta un sistema lliure. Clar que no l’hi poden dedicar tot el número.
  Per cert, Guillem, he vist la plana web de la bicicleta i es queden en el numero 9, i que a sobre son de Tarragona, així que si has vist el numero 10 es que som de les meves terres….. 🙂

  • Zytum on 9 d'abril de 2010 at 09:20

  Reply

  també acabo de veure un article teu….

  • guillem on 9 d'abril de 2010 at 09:32

  Reply

  És que el número 10 encara no ha sortit, però m’ha fet il·lusió publicar-lo primerament aquí per veure que us semblava 😛

  La veritat és que és un article de dibulgació per a gent gens experta en el tema, i en cada número hi escric sobre algun tema, pots veure la resta d’articles que he fet en aquesta adreça: http://alliberats.cat/tag/la-bicicleta/

  Tens raó en el teu comentari, però tot i que volia remarcar la importància d’un sistema lliure, en aquest article i per qüestions d’espais de l’editoria, no ho he pogut explicar, però si t’hi fixes en els articles anteriors que he escrit sempre hi solc dedicar l’últim paràgraf 😛

 1. Reply

  A veure si La Bicicleta surt just amb la sortida de Lucid Lynx 😛

Deixa un comentari

Your email address will not be published.