El teu blog de Linux en català

Komodo Edit en català

Komodo Edit és un entorn de programació lliure i multiplataforma que suporta un nombre molt gran de llenguatges, complements i té una quantitat molt gran d’opcions que el fan un dels entorns més potents al meu parer. A la feina fem servir aquest editor des de fa gairebé un any i estem prou contents.

Aquesta és la raó per la qual vaig decidir-me a començar a traduir-lo. Ara, després d’uns quants mesos, per fi he acabat la traducció i vull compartir-la amb tots vosaltres. La branca 5.x del Komodo no suporta de forma directa les traduccions, sinó que s’ha d’instal·lar un locale switcher i un paquet d’idioma per tal de canviar l’idioma de la interfície.

Interfície del Komodo en català

Descàrrega del Komodo Edit

El Komodo té dues versions, una comercial i una altra lliure, a l’estil del VirtualBox. El que passa és que realment la versió lliure és més que suficient per a qualsevol cosa que es vulga fer. La versió comercial es coneix com a Komodo IDE i la versió lliure com a Komodo Edit. El paquet d’idioma només funciona per a la versió lliure en aquest moment. Podeu baixar-la des de la pàgina oficial:

La instal·lació per a GNU/Linux es fa des de la línia d’ordres. Caldrà descomprimir el fitxer tar.gz que baixeu i executar l’script install.sh. Vos demanarà on voleu instal·lar-lo, si ho feu com a root, vos recomane fer-ho a /opt/Komodo/. Un cop instal·lat es crearà una entrada al menú, a la part de programació (o desenvolupament).

Instal·lació del paquet de llengua

Per posar el Komodo en català, caldrà que instal·leu dos complements. Primer, el paquet de llengua (feu clic amb el botó dret per baixar el fitxer xpi):

Només caldrà que l’arrossegueu a la finestra del Komodo i s’iniciarà la instal·lació (és igual que la instal·lació de complements del firefox). Un cop instal·lat, caldrà que reinicieu. Ara baixeu el locale switcher (feu clic amb el botó dret per baixar el fitxer xpi):

I l’instal·leu de la mateixa manera que el paquet de llengua. Un cop hàgiu reiniciat, haureu d’anar al menú «Tools» i allà seleccionar «Change de locale» (potser apareix en francès…). A la finestra que s’obrirà només caldrà que seleccioneu ca-AD i seguidament reiniciar el Komodo.

Així ja tindreu el Komodo en català.

Errors a la traducció

Aquells que el feu servir trobareu molt probablement errors a la traducció. No dubteu en enviar-me’ls (no d’un en un, per favor…) per tal que vaja corregint-los. Si trobeu que alguna part del programa no funciona i ix un missatge amb fons groc, això probablement siga alguna cosa de la traducció, informeu-me si cal.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.