El teu blog de Linux en català

Sincronització del calendari del GNOME amb Google Calendar

Aquells qui feu servir el Google Calendar probablement vos interessarà conèixer que existeix la possibilitat de sincronitzar qualsevol dels calendaris que hi tingueu amb el calendari propi del GNOME mitjançant l’Evolution. Fer-ho és ràpid i senzill. Fer-ho a KDE amb Kontact també ho és.

Mètode 1 (clàssic i ràpid però amb terminal)

Primerament, heu d’anar a la vostra pàgina del Google Calendar i anar a la Configuració (dalt a la dreta). Després aneu a la pestanya Calendaris i feu clic sobre el calendari que voleu sincronitzar (podeu sincronitzar-ne més d’un, però s’ha de fer per separat). Un cop heu entrat al calendari, veureu que a la part de baix hi ha algunes opcions de compartició. La part que ens interessa és on posa Adreça privada. Farem clic sobre ICAL i s’obrirà una finestra donant-nos una adreça web que copiarem.

Opcions de sincronització del Google Calendar

Amb aquesta adreça web copiada, obrim un terminal i executem la següent ordre:

/usr/lib/evolution-webcal/evolution-webcal adreça_web_que_hem_copiat

Si tot ha anat bé, s’obrirà una finestra demanant-nos el color que volem assignar als esdeveniments del Google Calendar. Ho seleccionem, i ja ho tindrem tot preparat.

Mètode 2 (des de l’evolution, sense terminals ni pantalles negres)

Obriu l’Evolution i aneu a Fitxer > Nou > Calendari. S’obrirà una finestra on primerament haureu de seleccionar el tipus: Google. Després només caldrà posar el nom que vulguem i posar la nostra adreça @gmail.com. Així, l’Evolution sincronitzarà el calendari que tinguem per defecte. No caldrà fer res més.

Calendari nou a l'Evolution

Si ara feu clic sobre el rellotge del gnome, el calendari desplegable mostrarà les entrades relacionades amb el Google Calendar.

Calendari del GNOME


3 comments

    • Roger on 19 de març de 2010 at 14:14

    Reply

    Genial, gràcies a això, per fi faré servir el calendari del gnome.

    Últimament he trobat algunes aplicacions molt interessants que realment simplifiquen la vida en comptes de fer-la mes complexa.

    1 es aquesta. L’altra es una aplicació per android que et fa un llistat d’anniversaris dels teus amics automaticament, a través de les adreces del facebook, i l’altra et fa un agenda de viatge, només al reenviar-li els correus de les reserves.

    Les aplicacions d’abans només et deixaven introduir, però les d’ara agafen les dades elles soles.

    • Roger on 19 de març de 2010 at 14:23

    Reply

    Per cert, soc jo l’unic que odia la manera com l’empathy es comporta amb el ubuntu 9.10?

    Han intentat incrustar-ho al indicador del menu i per mi l’han ben espifiada… T’arriben els missatges i no es veuen, es horrorós.

    I el pidgin es millor però de tant en quan els missatges no arriben. Espero que el nou applet social que estan fent els de canonical no la caguin més en aquest aspecte!

    • Pau on 19 de març de 2010 at 14:33

    Reply

    Totalment d’acord amb tu respecte això de l’empathy. No està bé adaptat i el comportament és estrany. S’ha de millorar molt, però tot i així, m’agrada.

    Per cert, Roger, demà faré la ruta barna->Terrassa, gràcies a una ruta del wikiloc!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.