El teu blog de Linux en català

OpenOffice.org 3.2

Després d’un procés que en què ha arribat a treure 5 Release Candidates, avui ha estat alliberada la versió 3.2 d’OpenOffice.org, la suite ofimàtica més utilitzada en entorns GNU/Linux.

Logo d'OpenOffice.orgLes novetats més destacables d’aquesta versió són:

  • Arranc més ràpid de l’aplicació, arribant a arrancar en menys de la meitat de temps que OpenOffice.org 3.0.
  • Major suport per a les característiques d’ODF 1.2
  • Millor compatibilitat amb els documents de Microsoft Office. Tot i que aquesta compatibilitat fins ara ja era prou bona, ara s’ha millorat en documents protegits, xifrats i amb objectes OLE
  • Suport per a lletres OpenType basades en Postscript

Quant a les diverses aplicacions que configuren aquest paquet ofimàtic, la majoria de millores són per al component de fulla de càlcul (Calc) i al de base de dades (Base). Podeu llegir la llista completa de novetats a la pàgina de noves característiques d’OpenOffice.org 3.2.

Les properes versions de la majoria de distribucions ja portaran de forma predeterminada aquesta nova versió d’OpenOffice.org. Si no podem esperar, i volem provar OpenOffice.org 3.2, ens el podem baixar de la pàgina de descàrregues d’OpenOffice.org.

A més, si utilitzeu Ubuntu, segurament si esperem una mica tindrem aquesta nova versió disponible a través del PPA “openoffice-pkgs” de Launchpad. A hores d’ara, encara no hi són els paquets d’OpenOffice.org 3.2, però ben segur que els posaran aviat. Ara bé, segurament és millor esperar a actualitzar completament la nostra distribució, i que llavors ja ens vingui l’OpenOffice.org 3.2 (excepte si alguna de les novetats que té us interessa tenir-la aviat).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.