El teu blog de Linux en català

Estadístiques: Google Chrome arriba al 15%

Que ningú es confonga: estic parlant de SomGNU. Només puc qualificar d’impressionant la pujada del navegador de Google a les nostres estadístiques. En un any, Google Chrome ha passat de l’1,59% al 15,87% actual. Estic segur que un navegador mai havia pegat tan fort com ho està fent el Google Chrome. Per descomptat, el fet que Google siga al darrere amb tota la publicitat que li pot fer, tampoc és una cosa tan d’estranyar, però no deixa de cridar l’atenció. Per això mateix, vull aprofitar i crear una nova enquesta sobre navegadors:

[poll id=38]

[poll id=10]

Navegadors dels usuaris de SomGNU

Quant a sistemes operatius, la veritat és que la xifra que tenim és envejable: un 66,95% dels usuaris feu servir alguna variant de GNU/Linux, mentre que Windows es queda amb el 28,47% i Mac amb un 3,93%. Respecte a l’origen de les visites, un 77% provenen de Catalunya (on Barcelona és el punt central amb un 58% del total); del País Valencià només venen un 8% de les visites i de les Illes arriben un 2,5%. La resta venen de fora.

Per tant, els visitants d’arreu del domini lingüístic representen aproximadament un 87,5% del total, i d’aquest 87,5%, el 65% tenen el navegador configurat en català (dels quals només un 2,5% tenen el navegador configurat en variant valenciana). També hi ha un parell de visites amb els codis qcv (que és el codi que fa servir Lliurex per identificar-se a la xarxa) i un altre que és “roa-es-val”, que probablement siga algun codi blavero.

Quant a visites de la pàgina, la cosa puja molt a poc a poc, i ens mantenim en una mitjana de 250-300 usuaris diaris. No és molt, però s’ha d’agrair que molts ens visiteu cada dia i participeu activament, per la qual cosa dóna gust continuar amb el projecte. En definitiva, dades curioses, sense cap mena de dubte!.

  • Xema on 4 de febrer de 2010 at 12:01

  Reply

  “del País Valencià només venen un 8% de les visites”

  Bé, jo forme part d’aquest 8% xD

  • Pau on 4 de febrer de 2010 at 13:31

  Reply

  Visca!

  • ullbuidat on 4 de febrer de 2010 at 16:35

  Reply

  Dues coses:

  1) L’opció “Camino” surt 2 cops
  2) En això de les visites quan hom veu la pàgina des del google reader saps si es compta?

  • Pau on 5 de febrer de 2010 at 12:55

  Reply

  Gràcies, ja ho he corregit (resulta que un dels Camino era Epiphany)

  • JDG on 5 de febrer de 2010 at 20:39

  Reply

  firefox i chromium

Deixa un comentari

Your email address will not be published.